Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Службеници Министарства финансија учествовали на АФЦОС семинару

Објављено: 25.06.2018. 20:11 Аутор: Министарство финансија
Службеници Министарства финансија, представници АФЦОС канцеларије, Директората за управљачку структуру и Дирекције јавних радова, учествовали су на годишњем АФЦОС семинару, који је одржан у Сарајеву, у периоду од 20-22 јуна 2018, у организацији  Европске канцеларије за борбу против превара (ОЛАФ), на којем се сусрећу и размјењују искуства земаља кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у Европској унији.

Значај АФЦОС семинара огледа се у унапређењу сарадње у области заштите финансијских интереса Европске уније, као једној од битнијих области у циљу испуњавања обавеза из Поглавља 32- Финансијска контрола. Неке од тема о којима се дискутовало на поменутом семинару биле су сарадња са представницима ОЛАФ-а у области истрага, нови трендови и алати који су потребни за успјешну финансијску истрагу, нове смјернице за извјештавање о неправилностима, алати за безбиједну комуникацију са ОЛАФ-ом, као и о значају заједничке сарадње у случајевима прекограничних истрага. 

Службеница АФЦОС канцеларије, Ања Чарапић, као представник Министарства финансија, учествовала је у радионици која се бавила техничким алатима потребним при истрагама након које је презентовала закључке у име радне групе. Представници ОЛАФ-а су похвалили напоре Црне Горе, као и осталих земаља кандидата и потенцијалних кандидата за чланство, које улажу у области заштите финансијских интереса Европске уније.


ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?