Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мисија ОСЦЕ и Министарство за људска и мањинска права настављају да унапријеђују политику родне равноправности на локалном нивоу

Објављено: 11.07.2018. 16:17 Аутор: ПР служба
 

Мисија ОСЦЕ и Министарство за људска и мањинска права настављају да унапријеђују политику родне равноправности на локалном нивоу констатовано је на састанку Мреже координатора/ки са локалног нивоа. На састанку су представљене спроведене активности у области родне равноправности на локалном нивоу, као и оне чије је спровођење у току.

Направљен је пресјек стања и закључено да треба наставити са активном имплементацијом политика које укључују родну перспективу.

Договорено је да ће Мисија и Министарство за људска и мањинска права пружати даљу стручну подршку при изради локалних акционих планова. С тим у вези, планирају се заједничке активности у наредном периоду.

На састанку је констатовано да су кроз сарадњу Министарства, Мисије ОЕБС-а и општина, унапријеђене добре праксе у остваривању политике једнаких могућности на локалном нивоу што представља подстицај за даље унапријеђење капацитета локалних механизама за родну равноправност и подизање нивоа знања, са циљем остваривања потпуне равноправности на свим нивоима.

Министарство за људска и мањинска права

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?