Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мехмед Зенка: Нека мубарек дани Курбан Бајрама подаре здравље и радост свима који га прослављају

Објављено: 20.08.2018. 17:34 Аутор: ПР служба

Поводом највећег исламског празника Курбан Бајрама у своје и име Министарства за људска и мањинска права, упућујем најсрдачније честитке Реису Исламске заједнице у Црној Гори Рифату еф. Фејзићу, старјешинству и припадницима/ама исламске вјере.

Нека вам мубарек дани Курбан Бајрама подаре здравље и радост, да га прославите у молитви, у кругу породице, пријатеља и комшија. Највећи и најљепши поклон од Бога је породица, зато је немојте занемарити у овим бајрамским данима. 

Симболика Курбан Бајрама се огледа у жртвовању и даривању. Нека вјерници, у духу најбољих исламских вриједности, са ближњима и комшијама не подијеле само богату  трпезу, већ дарују племенитост и покажу саосјећање и разумијевање према свим људима, нарочито према онима који су у невољи и којима је потребна наша љубав и лијепа ријеч.

Дио смо друштва које прожима пријатељство и поштовање различитих религија, друштва којем никада није недостајало хуманости, разумијевања и свијести о поштовању  ближњег. Желим да бајрамске вриједности вјерницима/ама исламске вјере срца испуне топлином, молитвом, миром и добротом, њихове домове радошћу и искреним људима и да исте буду подстицај даљем јачању повјерења и сарадње међу људима.

Нека се Курбан Бајрам прослави достојанствено и у духу Ислама. Свим грађанима/кама исламске вјере  желим Бајрам шериф мубарек олсун!

 

М И Н И С Т А Р

Мехмед Зенка

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?