Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Зенка-Раичевић: Допринос Јеврејске заједнице међувјерској синергији у Црној Гори високо цијењен

Објављено: 04.10.2018. 00:01 Аутор: Министарство за људска и мањинска права

Јеврејска заједница Црне Горе даје велики допринос укупној међувјерској синергији у Црној Гори и њен је значај у друштву примјетан и високо цијењен изјавио је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка при сусрету са новоименованим предсједником Јеврејске заједнице Ђорђем Раичевићем.

Зенка је указао на важност даље афирмације и јачања сарадње са Јеврејском заједницом, истакнувши веома добре односе који представљају додатан подстрек за сарадњу у бројним областима, нарочито култури.
Министарство за људска и мањинска права континуирано организује конференције које имају за циљ промовисање универзалних вриједности заснованих на међувјерском и међурелигиском складу, утемељених на солидарности и одговорности, једнакости свих религија и увјерења.
Министар Зенка очекује да ће добра сарадња бити настављена и убудуће, уз јачање комуникације кроз директан приступ и дијалог, као најкоректније и најуспјешније средство комуникације за које се Министарство за људска и мањинска права залаже.
Предсједник Јеврејске заједнице Ђорђе Раичевић, захвалио је министру Зенки на пријему и истакао успјешну сарадњу са Министарством за људска и мањинска права.
Раичевић је истакао значај јеврејских празника који су сви историјски повезани осим “Јом Кипура”, те предложио идеју стварања културно - едукативног центра, који би био отворен у Главном граду Подгорици. Према његовим ријечима, ова иницијатива би учврстила везе са локалним становништвом и допринијела бољем упознавању друштва са историјом и обичајима јеврејског народа, о којима се, како је нагласио, данас ипак не зна довољно.
Министар Зенка је још једном честитао Раичевићу именовање предсједника Јеврејске заједнице и пожелио му успјешан даљи рад, као и квалитетан наставак сарадње.

Министарство за људска и мањинска права
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?