Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Представнице Министарства рада и социјалног старања у посјети Републици Србији, поводом 41. Међународног сајма превенције и реаговања у вандредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду

Објављено: 08.10.2018. 18:39 Аутор: мрсс

У периоду од 01.10. до 05.10.2018. године, начелница Дирекције за послове заштите и здравља на раду Данијела Шуковић, самостална савјетница у Дирекцији за послове заштите и здравља на раду Јована Бошковић, и самостална савјетнца Мејра Шахмановић, учествовале су на 41. Међународноом сајму превенције и реаговања у вандредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду у Београду, на позив Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

На сајму су размијењене информације и искуства везане за област заштите и здравља на раду и њене визије која се огледа у потреби осигурања развоја превенције и унапрјеђивања ове области у циљу стварања безбједних и здравих радних мјеста. На тај начин биће обезбијеђени адекватни услови за рад како запослених тако и послодаваца.

Једна од главних дешавања на сајму је било и представљање црногорског законодавства “Систем заштите и здравља на раду у Црној Гори са посебним акцентом на усклађивање прописа Европске Уније са прописима Црне Горе”, кроз презентацију гђе Шуковић.

mrss 

У оквиру сајма организовано је низ састанака са представницима Министарства рада Русије, Словачке и Србије, на којима је посебан акценат стављен на активности које се односе на унапређење ове области и могућности за успостављање будуће сарадње кроз реализацију заједничких пројеката. Такође, размијењене су информације и са представицима фирми које се баве производњом и дистрибуцијом средстава за рад и личне заштитне опреме, као и са представницима високих образовних институција из Републике Србије, које стварају квалитетан будући кадар који ће се бавити пословима заштите и здравља на раду.

 

 

 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?