Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Петрушић на скупу "ДигиталОН; Лидери лидерима-искуство у дигиталној трансформацији"

Објављено: 30.11.2018. 22:40 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke 

Генерални директор Министарства науке, др Дарко Петрушић учествовао је на пословном скупу "ДигиталОН; Лидери лидерима-искуство у дигиталној трансформацији" које је одржан 28. новембра у хотелу „Хилтон“, у Подгорици, у организацији Одбора за дигиталну трансформацију Асоцијације менаџера Црне Горе (АММ).

Пословни скуп ДигИТалОН организован је у циљу размјене искустава и едукације кроз примјере добре праксе у примјени дигитализације у компанијама. Акценат је стављен на важност улоге лидера и значај електронских сервиса, доприноса „дигиталној еволуцији" и покретању дигиталне иницијативе у разним секторима привреде - саобраћају и логистици, туризму, одрживом развоју и хотелијерству, производњи, као и бољем функционисању услуга које државни органи пружају привреди и црногорском друштву.

У уводном дијелу говорили су министарка јавне управе, гђа Сузана Прибиловић и предсједник АММ-а, г. Будимир Раичковић.

Једна од централних активности на овом скупу био је панел „Заједно кроз дигиталну трансформацију “. Учесници панела били су еминентни представници из јавног и приватног сектора из области ИЦТ-а. Један од учесника панела био је и др Дарко Петрушић, генерални директор за научноистраживачку дјелатност Министарства науке, који је иначе и ИБМ акредитовани архитекта за ИТ.

Током панел дискусије, др Петрушић је истакао да Министарство науке помаже развоју ИЦТ и процесу дигиталне трансформације кроз јавне позиве за иновативне и научно-истраживачке пројекте. Информисао је да је Министарство науке, ове године примило преко 100 апликација од којих је из области иновативних пројеката 75% било из области ИЦТ-а. Евидентно је да је све више пројеката гдје се ИЦТ користи као платформа за рјешавање пословних и социјалних изазова. Такође, истакао је да се овај скуп због посјећености и експетиза присутних може сматрати саставним дијелом континуираног процеса предузетничког откривања као важне компоненте Стратегије паметне специајлизације (С3). Посебно се осврнуо на позицију ИЦТ-а у С3, гдје је истакао важност овога сектора и разлоге зашто је изабран као хоризонтални сектор, тј. сектор који је својеврсна технолошко-пословна платформа која омогућава дигиталну трансформацију осталих приоритетних сектора.

МИНИСТАРСТВО НАУКЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?