Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ПЕТОГОДИШЊИЦЕ РАДА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ЦЕНТАР ЗА ДНЕВНИ БОРАВАК ДЈЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ И ОДРАСЛИХ ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ПРИЈЕСТОНИЦИ ЦЕТИЊЕ

Објављено: 03.12.2018. 21:34 Аутор: мрсс

Дана, 03.12.2018. године у Зетском дому на Цетињу, као једна од активности поводом обиљежавања Међународног дана особа с инвалидитетом, свечано је обиљежен јубилеј, пет година рада Јавне установе Центар за дневни боравак дјеце са сметњама у развоју и одраслих лица са инвалидитетом у Пријестоници Цетиње. На свечаности су говорили генерални директор Директората за социјално старање и дјечију заштиту Горан Кушевија, градоначелник Цетиња Александар Кашћелан, и директор Дневног боравка Божидар Дрецун.

Генерални директор Директората за социјално старање и дјечију заштиту Горан Кушевија истакао је да ми као одговорно друштво морамо да покажемо да водимо рачуна о најрањивијим категоријама, а то су између осталих, и особе с инвалидитетом, да је њихова партиципација у свим сферама нашег друштва важна, и да је важно ослушнути њихове жеље и потребе и помјерити границе када су они у питању.

mrss

Кушевија је истакао да су цетињани кроз историју показали тај однос хуманости и разумијевања. Показали су то прије пет година када су основали Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју а касније кроз оснивање Дневног боравка за одрасла лица са инвалидитетом. Чињеница која потврђује њихов рад јесте да су обије услуге лиценциране од стране Министарства рада и социјалног старања.

На свечаном догађају је и приказан документарни филм који на најбољи начин презентује рад овог центра.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?