Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОДРЖАН ПОЧЕТНИ САСТАНАК ЗА ПРОЈЕКАТ “ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ЕЛЕКТРОНСКОГ СИСТЕМА ЈАВНИХ НАБАВКИ”

Објављено: 06.12.2018. 19:52 Аутор: Министарство финансија
6. децембра 2018. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат “Имплементација електронског система јавних набавки”. Пројекат је финансиран из Годишњег акционог програма ИПА-е за 2014. годину за Црну Гору (ЦАП 2014) у оквиру инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 36 мјесеци, односно до децембра 2021. године. 

Свеобухватни циљ овог пројекта је повећање ефикасности, дјелотворности и транспарентности поступака јавних набавки у Црној Гори у складу са стандардима Европске уније. 

Сврха пројекта је успостављање електронског система јавних набавки који је у потпуности усклађен са правном тековином Европске уније и најбољим праксама, кроз сљедеће активности:  
- Припрема пословног плана и развој електронског система јавних набавки, те набавка неопходне хардверске и софтверске опреме за његову имплементацију;
- Тестирање система у 6 одабраних уговорних тијела и спровођење обуке за кључне кориснике, као и ИТ администраторе у оквиру Управе за јавне набавке;
- Имплементација електронског система јавних набавки у свих 613 уговорних тијела у држави;
- Подршка у реализацији обука представника државне администрације, те најмање 100 пословних субјеката, за коришћење наведеног система;
- Спровођење кампање подизања свијести о значају употребе електронског система јавних набавки. 

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом Белит д.о.о. из Србије, у конзорцијуму са ИНТРАСОФТ Интернатионал С.А. из Белгије, Б&С Еуропе С.А. из Белгије и Ассецо СЕЕ д.о.о. из Србије. Укупна вриједност уговора је 1.400.000 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 90% а национално кофинансирање 10%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело. 

Почетном састанку су присуствовали представници Министарства финансија и Управе за јавне набавке, те представници Делегације ЕУ у Црној Гори. Кључни експерти који ће бити укључени у реализацију наведеног пројекта су имали прилику да детаљније представе планиране пројектне активности, а на састанку је разматран и оквирни план рада за наредни период. 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?