Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечано уручење кључева за 51 корисничку породицу у оквиру Регионалног стамбеног програма Камп Коник - Подгорица

Објављено: 11.12.2018. 15:48 Аутор: мрсс
Задовољство нам је најавити предстојећи догађај свечаног обиљежавања завршетка изградње Под-пројекта МНЕ5 „Изградња 51 стамбене јединице за становнике Кампа Коник у Подгорици“ чија укупна вриједност износи око 1.8милиона еура.

Кроз Регионални стамбени програм за Црну Гору, предвиђено је обезбједјење средстава за рјешавање стамбеног питања за 6.063 лица (1.177 домаћинстава) која спадају у најрањивије категорије (лица смјештена у неформалним колективним центрима и угрожена лица у приватном смјештају, са посебним освртом на Камп Коник).

Кроз наведени програм предвиђена је: градња 907 стамбених јединица; испорука грађевинског материјала за 120 стамбених јединица, градња 50 готових кућа, 62 смјештајне јединице у Дому старих у Пљевљима, куповина станова у Општини Херцег Нови са могућношћу прошрења пројекта и на друге приморске општине, Реконструкција постојећих Војних објеката – Војни комплекс Требјеса за потребе изградње дома за стара и одрасла инвалидна лица у општини Никшић. Укупна вриједност пројекта: 27.696 милиона еура а контрибуција државе: 15%, тј. 4.154 милиона еура; потребна средства: 23. 542 милиона еура.

Главни донатор програма је Европска Унија, а значајне новчане контрибуције осигурале су влада Сједињених Америчких Држава, као и владе Италије, Њемачке, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске итд. Снажну подршку програму дају Високи комесаријат уједињених народа за избјеглице - УНХЦР и Организација за сигурост и сарадњу у Европи - ОСЦЕ.

Четири партнерске земље (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија и Хрватска) успоставиле су велики број билатералних и регионалних радних група, уз знатну подршку УНХЦР-а, ОЕБС-а и других међународних организација, које дјелују у складу са договореним оквиром. Имплементацијом Регионалног стамбеног програма затвориће се поглавље расељеништва на простору бивших југословенских република.

С тим у вези, користимо прилику да 12. децембра 2018. године у Подгорици, са почетком у 12:00 часова, најавимо церемонију уручења кључева корисницима станова за становнике Кампа Коник изграђених кроз Регионални стамбени програм у Црној Гори.

Искрено се надамо да ћете се одазвати нашем позиву и својим присуством увеличати церемонију додјеле кључева корисницима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?