Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Министар Радуновић: Закон о јавно – приватном партнерству ће бити добра основа за будућа инфраструктурна улагања

Објављено: 13.12.2018. 02:30 Аутор: Министарство финансија
Ministarstvo finansija

Америчка привредна комора у Црној Гори (АмЦхам Монтенегро) уз учешће, министра финансија, Дарка Радуновића, министарке економије, Драгице Секулић, министра здравља, др Кенана Храповића, министра рада и социјалног старања, Кемала Пуришића и министра одрживог развоја и туризма, Павла Радуловића, организовала је Гала вечеру поводом програма „Партнерство за боље пословно окружење“. У отвореној панел дискусији, саговорници су разговарали са извршним директором АмЦхам-а, др Марком Мирочевићем, о актуелним питањима и изазовима у областима на чијем су челу, те дали осврт на досадашњу сарадњу у оквиру програма „Партнерство за боље пословно окружење“. Присутнима су се обратиле новоизабрана амбасадорка САД-а у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке и предсједница АмЦхам-а, Катарина Булатовић. 

„Закон о јавно – приватном партнерству је услов, али и добра основа за даље инвестиционе активности, инфраструктурна улагања, као и побољшање амбијента за инвестиције у областима од значаја за обављање послова од јавног интереса“ , саопштио је министар финансија, Дарко Радуновић у оквиру панел дискусије. Говорећи о Закону о јавно – приватном партнерству, министар је казао да су реална очекивања да се Предлог наведеног закона у наредном периоду нађе у скупштинској процедури и истакао да је концепт Закона базиран на напорима да креирамо нове могућности за инвестициони раст кроз нова улагања на партнерској основи.

„Министарство финансија посебно разматра предлоге прописа са аспекта утицаја на пословни амбијент, што је додатан импулс нашим напорима да у сарадњи са осталим ресорима унаприједимо простор за инвестиције у Црној Гори”, рекао је министар Радуновић између осталог на тему утицаја прописа на пословни амбијент, и нагласио да приликом процјене свих нових законских рјешења,  сваки нови административни захтјев привреди или повећавање трошкова није кочница само бизнису већ успорава и државу и цјелокупан наш економски амбијент.

На крају свог излагања, министар Радуновић је изразио спремност Министарства финансија на успостављању одговарајуће сарадње са Америчком привредном комором у Црној Гори на заједничком раду приликом припреме Предлога за измјене и допуне Закона о порезу на додату вриједност и Закона о порезу на добит правних лица.

„Партнерство за боље пословно окружење“ АмЦхам Монтенегро, спроводи са пет министарстава у Влади Црне Горе (Министарством финансија, Министарством економије, Министарством здравља, Министарством рада и социјалног старања и Министарством одрживог развоја и туризма). Програм има за циљ подизање нивоа узајамног разумијевања између приватног и јавног сектора у Црној Гори како би се допринијело ефикаснијем уклањању баријера за бизнис, али и квалитетнијим текстовима правних аката и бољој примјени самих правних норми од стране како јавне управе, тако и приватног сектора. 

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?