Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечано отворен вишенамјенски објекат у Петњици

Објављено: 17.12.2018. 19:43 Аутор: мрсс
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и предсједник општине Петњица Самир Аговић свечано су отворили вишенамјенски објекат у тој општини.

Министар Пуришић је подсјетио да је кроз пројекат „Развој капацитета за пружање услуга социјалне заштите у Црној Гори“ који Министарство рада и социјалног старања реализује уз техничку подршку УНДП-ја изграђен вишенамјенски објекат од општег значаја у општини Петњица, укупне површине 333м2.

Објекат је изграђен за канцеларије Центара за социјални рад за општине Беране, Андријевица и Петњица - подручна јединица Петњица, Завода за запошљавање, Фонда ПИО и Фонда за здравствено осигурање Црне Горе, а једна канцеларија ће бити уступљена на коришћење Удружењу пензионера.

“Посебни дио овог вишенамјенског објекта намијењен је за услугу Дневни боравак за стара лица чије успостављање је планирано у наредном периоду”- казао је Пуришић.

mrss

Он је нагласио да су за изградњу овог објекта утрошена средства у износу од 231.507,00 еура, док је опремање објекта извршио “Еуроентеријер” из Подгорице у износу од 26.549,00 еура, што значи да је укупна инвестиција на овом објекту износила 258.055,00 еура.

“Овај вишенамјенски објекат ће имати велики значај за општину Петњица, посебно из разлога успостављања услуге дневног боравка за стара лица у циљу правичније бриге о старијим особама” - казао је Пуришић.

Министар је закључио да ће се осигурати приступ правима и услугама које ће побољшати квалитет живота грађана општине Петњица, док ће запослени у установама за које су опредијељене канцеларије у овом објекту имати боље услове рада.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?