Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Зенка-Кавунчу:Очување хармоније и суживота заједничким снагама Црну Гору чини примјером за цио регион

Објављено: 18.09.2019. 00:22 Аутор: ПР служба

 

Очување хармоније и суживота заједничким снагама Црну Гору чини примјером за цио регион, поручено је са данашњег састанка министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке са члановима/цама делегације Групе пријатељства Велике народне скупштине Републике Турске који бораве у званичној посјети нашој земљи.

У низу продуктивних састанака које је седмочлана делегација на челу са предсједником Групе Еролом Кавунчуом одржала током своје посјете, данас је посјетила Министарство за људска и мањинска права.

Учесници/це састанка разговарали су о потврђено добрим односима двије пријатељске земље, доприносу Турске агенција за међународну сарадњу и развој (ТИКЕ) и конкретно области поштовања темељних људских права.

Предсједник групе г. Кавунчу истакао је задовољство што је у посјети пријатељској земљи Црној Гори и што ових дана има прилике да разговара са високим званичницима о различитим темама. Он је министра Зенку упознао са члановима/цама делегације који су представници/це свих парламентарних странака у Републици Турској.  Такође је навео да већина чланова делегације су уједно и чланови парламентарне комисије за људска права, те уједно упознао министра о стању људских и мањинских права у Републици Турској.

Министар Зенка је чланове делегације упознао са належностима овог ресора, те законодавним и стратешким оквирима.

Зенка је казао да је Република Турска искрен и поуздан партнер Црне Горе, то показује и број инвестиција и регистрованих турских предузећа у нашу земљу којих је преко 2000.  

Заједнички је закључено да ће се сарадња наставити и у наредном периоду а да ће се пријатељски односи додатно унаприједити.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?