Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић: Настава на даљину #УчиДома од сљедеће недјеље

Објављено: 18.03.2020. 20:53 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

„Министарство просвјете даноноћно ради на припреми новог концепта наставе на даљину која ће се одвијати под слоганом #УчиДома, и са којом ће се кренути почетком сљедеће недјеље. Подразумијеваће учење путем телевизијских канала, YоуТубе канала и садржаја на е-платформама, о чему ћемо детаљно обавијестити јавност до краја недјеље“, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић.

„Око 100 људи је укључено у пројекат и дају свој максимум како бисмо само у недјељу дана, колико имамо на располагању за осмишљавање и реализацију Пројекта, добили највише што се може за овако кратко вријеме“, рекао је Шеховић, и додао да упркос огромним напорима компетног просвјетног ресора, не би било могуће реализовати овај захтјеван посао без несебичне подршке друштвено одговорних партнера ван система образовања.

„У том смислу велику захвалност дугујемо свим ТВ кућама, посебно Ивану Јоветићу и Божидару Шундићу - ТВЦГ, која нам је ставила на располагање практично све своје слободне ресурсе, Соњи Дробац - Прва ТВ која је дала огроман допринос, као и колегама из МНЕ Спорт које су су нам уступиле већину својих капацитета. Додатно, ТВ Вијести и ТВ Нова, ставиле су такође на располагање своје капацитете. 

Посебну искрену захвалност дугујемо Ненаду Нововићу и Дарку Ивановићу - Скочку, односно компанији Амплитудо која ради на припреми wебсајта, са кога ће се моћи преузети видео и други материјал за све предмете.

PR služba Ministarstva prosvjete

Исто важи и за НВО те продукционе и маркетиншке агенције: НВО 35мм, Инфобиро, ПР центар, Архимед, Глобал Софт, које су нам своје ресурсе ставили на располагање.

Радио-дифузни центар, Агенција за електронске медије и сви кабловски оператери дали су максималну подршку.

Вјерујемо пак да ће родитељи и школе бити најбољи и највећи партнери, који ће, помажући дјеци да савладају градиво, подржати напоре свих који су се потрудили да омогуће алтернативне начине учења“, поручио је министар.

Он је закључио да би у овим данима мото свих у систему образовања требало да буде „И здравље и знање!“, и изразио увјерење да ћемо као друштво показати да је то могуће.

ПР Служба Министарства просвјете

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?