Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Менса подржала пројекат #УчиДома

Објављено: 06.04.2020. 19:56 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

„Пројекат #УчиДома изузетно је захтјеван, а напор који улаже цјелокупан образовни систем, како би се одржао континуитет наставе, вриједан је подршке“, оцијенио је предсједник Менса-е за Црну Гору, Марко Лакић.

„Као неко ко скоро 20 година ради са дјецом, наглашавам важност одржавања континуитета у учењу. Зато морам похвалити концепт #УчиДома који је покренуло Министарство просвјете. Овакав систем учења је изузетно захтјеван, како кадровски, јер већина наставника није имала искуство рада пред камером, тако и технички јер је потребно припремити и презентације које прате предавања, али и квалитетно снимити материјале и наћи начин да све то дође до сваког дјетета“, поручио је Лакић, те похвалио рад Министарства просвјете, наставника и свих укључених у овај пројекат.

Он се осврнуо и на улогу наставника који не учествују директно у пројекту, али који свакодневно раде од куће, комуницирају и одржавају часове својим ђацима, јер је њихов радни дан од неколико сати, замијењен цјелодневним радом.

Милица Мићуновић из Министарства просвјете оцијенила је подршку организације Менса изузетно важном, уз осталу подршку која долази из свих друштвених структура: ресорних установа, организација, компанија, медија и појединаца. Како је рекла, по завршетку друге седмице од покретања пројекта #УчиДома, резултати су изузетни: преко 600 видео-часова снимљено је за 14 предмета у организацији Министарства просвјете и преко 350 часова за програме средњих стручних школа, у организацији Центра за стручно образовање.

PR služba Ministarstva prosvjete

„Позитивна повратна информација долази са свих страна, а оно што је најважније је да долази од ученика, који су озбиљно схватили ситуацију и вриједно уче од куће. То нам потврђује и статистика која каже да је само током првог дана емитовања РТЦГ2 погледало 103 572 грађана, док је вебсајт www.уцидома.ме, само у првих неколико дана имао око 85 000 посјета“, рекла је Мићуновић.

Лакић и Мићуновић су поручили дјеци да остану дома, редовно прате наставу на телевизији и уче дома, како бисмо их што прије видјели у школским клупама.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?