Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

#УчиДома изузетно праћен и на ТВ и на интернету - пеко 100 000 корисника #УциДома садржаја

Објављено: 27.03.2020. 19:59 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

РТЦГ2 је током првог дана емитовања #УциДома садржаја погледало 103 572 грађана. Највећи број гледалаца уз РТЦГ2 је био у периоду од 08:00 до 14:00 цасова, када је у просјеку сваки минут ове садржаје пратило близу 20 000 гледалаца. То је, на основу података Телекома и Ипсоса саопштио данас министар просвјете др Дамир Шеховић. Како је нагласио: „Додатно, подаци о гледаности МНЕ спорта, односно сад Учи дома 1 и 2, ће бити доступни у наредних неколико дана, али нема никакве сумње да су такође одлични. Према оквирним информацијама којима располажемо, и ова два канала су у врху по гледаности од почетка емитовања програма за учење на даљину #УчиДома“. 

На исти начин податке коментарише и уредник РТЦГ2 Сабрија Вулић: „Јавни сервис је овим пројектом и пројектом Живимо културу, још једном потврдио своју основну функцију, а то је да буде у служби грађана Црне Горе. Ових дана ставили смо све своје расположиве капацитете у функцију, строго водећи рачуна о здрављу запослених, а што је био додатни напор. Вјерујем да смо до сада одрадили посао како треба, чему иду у прилог у чињенице о гледаности наших програма“.

Министар Шеховић осврнуо се и на податке о коришћењу вебсајта #УчиДома, који је такође за кратко вријеме постао изузетно посјећен. Тачније, само у првих неколико дана имао је око 85 000 посјета од стране 41 000 корисника, а закључно са данашњим даном очекује се око 50 000 корисника и око 100 000 посјета.


Министар је закључио поруком упућеном прије свега наставницима: „Поносни смо што смо пројекат #УчиДома реализовали у рекордно кратком року. То је било могуће због двије ствари: невјероватног ентузијазма свих који су радили на техничком дијелу Пројекта и нијесу питали за радно вријеме, као и због наставника који су, не размишљајући о стресу и напору коме себе излажу, пристали на овај, слободно могу рећи подухват. Но, не заборавимо и све оне наставнике који нијесу пред камером, али једнако предано раде своје посао“. 

Све наведено потврда је да смо сви заједно покренули и подржали одличну иницијативу, на коју дјеца реагују. Она нам је дала смјернице за иновације у систему образовања које ће бити од изузетне користи и онда кад криза прође. 

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?