Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Здрави стилови живота и Музичка култура на #УчиДома каналима

Објављено: 20.04.2020. 20:38 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

На каналима #УчиДома суботом се емитују часови из наставних предмета Здрави стилови живота и Музичка култура, а до сада је снимљено око 40 часова који су додати настави на даљину #УчиДома, како би се обогатили садржаји и како би ученици имали прилику да током боравка код куће усвајају нова знања из ових наставних предмета, поручују из Министарства просвјете.

Милица Мићуновић из Министарства рекла је да су у оквиру предмета Здрави стилови живота обрађене теме које су интересантне ученицима трећег циклуса основне школе и средњошколцима.

„Професори су се потрудили да дају одговоре на многа питања која интересују младе у овој животној доби. Здрав начин живота није нешто што нам је дато, већ се мора развијати током живота, јер практиковање здравих навика води ка јачању психофизичког стања организма, на шта у овим данима треба да ставимо акценат“, поручила је Мићуновић.

Како је рекла, ових дана смо имали прилику да видимо значај музике и њену моћ повезивања људи, те не треба, стога, посебно наглашавати значај часова музике, а подршка је стигла и од истакнутих музичара, попут Сергеја Ћетковића.


Професорица музичке културе у Гимназији „Петар И Петровић Његош“, Тина Јанковић, објаснила је да се часови музичке културе снимају већ три недјеље, те да су за сада снимљени часови за ученике од првог до деветог разреда основне школе.

„Сматрам да ће часови бити корисни, те да би била штета да ученици буду ускраћени за часове музичког које они јако воле. Ове недјеље имали смо презентацију филмске музике за девети разред, а часу се придружио наш сјајни композитор и пјевач, Сергеј Ћетковић, који је послао кратак видео у коме је објаснио ђацима како настаје филмска музика и зашто је она важна.


Такође, велику подршку имамо и од Школе „Васа Павић“, чији професори шаљу видео материјале, дају сугестије и на тај начин доприносе настви на даљину #УчиДома“, поручила је професорица Јанковић.

ПР служба Министарства просвјете
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?