Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА МИНИСТАРСТВА ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА

Објављено: 23.07.2020. 15:51 Аутор: ПР Слузба

Институција Заштитника људских права и слобода Црне Горе доставила је Министарству за људска и мањинска права (МЉМП) дигиталну компилацију о људским правима која је инсталирана на рачунарима свих запошљених у овом државном органу. 

Компилација садржи корисне алате и ресурсе за разумијевање, документовање и праћење људских права укључујући и релевантне пресуде Европског суда за људска права и друге информације о стандардима и прихваћеним праксама на пољу заштите људских права. 

Овај ресурс биће од помоћи МЉМП у погледу унапрјеђења капацитета и рада. 

На недавном сусрету Заштитника људских права и слобода Црне Горе мр Синише Бјековића са државним секретаром у Министарству за људска и мањинска права мр Александром Сашом Зековићем оцијењено је да је потребно ојачати и конкретизовати међусобну сарадњу и учинити је видљивијом.

„Имајући у виду наше мандате и мисију, сарадња између Омбудсмана и МЉМП приородан је и логичан слијед. Потребно је направити пресјек активности и приоритета како би се у блиској будућности усмјерили на области од заједничког интересовања, првенствено кроз промотивне активности и кампање за подизање свијести јавности“ истакао је том приликом Заштитник људских права и слобода Црне Горе.  О том сусрету више овдје: хттпс://www.омбудсман.цо.ме/артицле.34456.неwс.хтмл 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?