Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Вучинић - Валас

Објављено: 18.01.2008. 23:15 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је замјеника министра иностраних послова Краљевине Норвешке Елизабет Валас, која борави у првој службеној посјети Црној Гори.

Министар Вучинић изразио је захвалност на подршци Краљевине Норвешке процесу реформе система одбране у Црној Гори и оцијенио међусобну сарадњу као веома успјешну. Истакао је као веома значајан почетак реализације пројекта Подршка реформи система одбране, у оквиру којег борави представник норвешког Министарства одбране у Министарству одбране Црне Горе, а чији је циљ подршка у изградњи људских ресурса, образовању и обуци цивилног и војног особља, као и у изградњи капацитета и учењу страних језика. Министар одбране је поновио да је будућност Црне Горе у евроатлантским интеграцијама, као гаранту мира и стабилности за цијели регион. Такође, казао је да је веома значајно да НАТО сагледа индивидуалне напоре земаља у региону на предстојећем самиту у Букурешту. Оцијенио је да је након предаје Презентационог документа, отпочињања Процеса планирања и ревизије, те активности на припреми Индивидуалног партнерског програма и Индивидуалног партнерског акционог плана, најважније доношење Стратешког прегледа одбране, за чију израду очекује подршку партнера.

Замјеник министра Валас казала је да је веома импресионирана напретком Црне Горе у реформи система одбране и на путу евроатлантских интеграција. Такође, истакла је да Норвешка пружа пуну подршку Црној Гори за њену тјешњу сарадњу са НАТО и оцијенила да је обећавајући црногорски ангажман на том путу. Она је увјерена да ће НАТО подржати Црну Гору због оствареног напретка.

Министар Вучинић и замјеник Валас констатовали су да су односи између Црне Горе и Норвешке веома коснтруктивни, те да сарадњу у области одбране треба и даље унапријеђивати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?