Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Уједињеног краљевства Кевина Лајна

Објављено: 24.01.2008. 01:07 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Уједињеног краљевства Кевина Лајна. Састанку су присуствовали британски војни аташе пуковник Симон Ванделеур и представник Фореигн Office за НАТО Вилијам Робинсон.

Министар Вучинић је оцијенио сарадњу у области одбране са Уједињеним краљевством као успјешну и исказао увјерење да ће бити интензивирана. Истако је, као веома значајно, укљученост британског Министарства одбране у пројекат рјешавања вишка наоружања и муниције, као и подршку у оквиру Клирингхаус пројекта преквалификације вишка кадрова. Подсјетио је да је педесетак припадника Војске Црне Горе завршило интензивни курс енгелског језика, који је организован под покровитељством Уједињеног краљевства. Такође, министар одбране је упознао амбасадора са активностима Министарства на испуњавању партнерских обавеза и поновио посвећеност Црне Горе да постане чланица НАТО.

Након отпочињања Процеса планирања и ревизије и припреме Индивидуалног партнерског програма, Црна Гора интензивно ради на усвајању Закона о заштити повјерљивих информација и Закона о мировним мисијама, као и на припреми Стратешког плана одбране. Планирамо да што више активности завршимо до Самита у Букурешту, казао је министар Вучинић.

Црногорски министар је истакао да очекује да лидери НАТО у Букурешту донесу одлуку о покретању Интензивног политичког дијалога са Црном Гором.

Амбасадор Лајн је задовољан билатералном сарадњом у одбрани и истиче ријешеност његове земље да подржи амбиције Црне Горе на евроатлантском путу.

Ваше амбиције су јасне и желимо да их подржимо, казао је британски амбасадор.

На састанку је било ријечи и о наставку реализације курсева енглеског језика за припаднике Министарства и Војске, британској подршци МОНДЕМ пројекту, као и о посјети британске ваздухопловне ескадриле, која је планирана за септембар.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?