Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Четврти састанак Интензивираног дијалога Црне Горе и НАТО

Објављено: 20.01.2009. 21:56 Аутор: Насловна страна
Четврти експертски састанак Интензивираног дијалога између Црне Горе и НАТО одржан је данас у Бриселу.

Састанак је био посвећен имплементацији Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама и разматрању свих аспеката информисања црногорске јавности о том интеграционом процесу.

Састанком је предсједавала замјеник помоћника генералног секретара НАТО-а за јавну дипломатију др Штефани Бапст, а делегацију Владе Црне Горе предводио је шеф Координационог тима за имплементацију Комуникационе стратегије Драган Пејановић.

Током састанка, високи представници НАТО позитивно су оцијенили досадашње активности Црне Горе у области информисања јавности о евроатлантским интеграцијама. Више пута је указано да је Црна Гора реализовала значајан број активности које су допринијеле подизању информисаности грађана, што је у НАТО-у оцијењено као веома позитивно. У разговорима су истовремено наглашени стандарди и очекивања Алијансе од будућих чланица у области односа с јавношћу.

Заједнички је указано на неопходност свеобухватне и сталне презентације Сјеверно-атлантског савеза црногорској јавности, како би се на што је могуће реалнији начин приказала улога, политички и безбједносни значај НАТО-а.


----

Интензивирани дијалог представља један од механизама сарадње између НАТО-а и потенцијалних кандидата и сачињава га низ састанака посвећиних различитим темама од обостраног интереса. Наредна два тематска састанка Интензивираног дијалога Црне Горе и НАТО-а, посвећени безбједоносим и правним питањима одржаће се у Подгорици, 27. јануара 2009.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?