Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Италије Габриела Меућија уочи његовог одласка из Црне Горе

Објављено: 21.01.2009. 23:38 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас амбасадора Италије Габриела Меућија, уочи његовог одласка из Црне Горе.

Министар Вучинић је изразио захвалност на досадашњој изузетно доброј сарадњи и доприносу који је дао јачању свеукупних односа двију земаља. Он је оцијенио да је за Црну Гору, сарадња са Републиком Италијом од великог значаја и да њена подршка може доприњети бржем укључивању Црне Горе у пуноправно чланство у НАТО, истичући да Црна Гора очекује да након самита НАТО-а буде корак ближе ка чланству. Црногорски министар је оцијенио важним интеграцију региона у систем колективне безбједности. Стога је за Црну Гору од посебног значаја чланство у СЕДМ-у и увјерен сам да ће Италија подржати настојања наше земље да постане пуноправна чланица те иницијативе, казао је Вучинић.

Досадашњи амбасадор Италије у Црној Гори Меући изразио је велико задовољство успјешном сарадњом и нагласио да ће његова држава наставити да подржава напоре Црне Горе на путу евроатлантских интеграција. Амбасадор се сложио са оцјеном министра да све земље региона треба да постану дио система колективне безбједности и истакао да ће Италија уложити напоре ради остварења тог циља. Такође, закључио је да је много урађено у претходном периоду у Црној Гори и пожелио успјешан наставак рада на испуњењу постављних циљева.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?