Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио представнике Националног демократског института

Објављено: 21.01.2009. 23:45 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас представнике Националног демократског института (НДИ) на челу са директорицом Лизом Меклејн.

На састанку је било ријечи о имплементацији пројекта Процјена система управљања у Црној Гори, који НДИ реализује у сарадњи са УНДП.

Том приликом, министар Вучинић упознао је саговорнике са постигнутим резултатима у раду Министарства одбране и Војске Црне Горе, истакавши посебан напор који те инстутуције предузимају ради благовременог и квалитетниг испуњава својих обавеза, а посебно на путу евроатлантских интеграција Црне Горе. Такође, нагласио је да је транспарентност у раду Министарства доприњела квалитетној сарадњи са црногорским парламентом, а посебно кроз сарадњу са Одбором за безбједност и одбрану. Министар одбране је истакао посебну пажњу које Министарство посвећује сарадњи са цивилним друштвом, а посебно медијима и невладиним организацијама.

Директор НДИ похвалила је међусобну сарадњу Министарства одбране и Скупштине, истичући да такав однос може служити као примјер осталим државним институуцијама. Представници НДИ су изразили интересовање за област заштите тајних података, цивилну и демократску контролу оружаних снага, нормативну уређеност система одбране и процес буџетског планирања у том ресору.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?