Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић разговарао са новоименованим војним аташеом САД у Црној Гори потпуковником Грегоријем Брекером

Објављено: 23.01.2009. 23:53 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас новоименованог војног и аташеа за одбрану Сједињених Америчких Држава потпуковника Грегорија Брекера, поводом преузимање те војно-дипломатске дужности у Црној Гори.

Том приликом, министар Вучинић пожелио је успјешан рад новоименованом аташеу и изразио увјерење да ће будућа међусобна сарадња бити и даље веома конструктивна и у духу пријатељских односа између Црне Горе и САД. Оцијенио је да је током досадашње сарадње развијено не само партнерство већ и пријатељство и повјерење које је примјерено традиционално добрим односима између наших држава. Нагласио је да је неопходно интензивно радити уочи предстојећег НАТО самита, исказавши увјерење да ће Црна Гора, уз подршку САД, бити у прилици да уради много на испуњењу услова на путу ка НАТО.

Потпуковник Брекер исказао је захвалност на гостопримству и одлучност да својим радом допринесе јачању стратешког партнерства између двије државе. Такође, поновио је да његова земља подржава напоре Црне Горе на убрзању евроатлантских интеграција и њену одлучност да успјешно настави реформе система одбране и модернизацију Војске. У том смислу, најавио је интензивирање војно-војне сарадње у различитим областима. На крају, оцијенио је да је веома задовољан одзивом и резултатима конкурса за пријем кандидата на америчке војне академије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?