Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беч: Министар финансија Игор Лукшић учествовао на 13. Еуромонеy Конференцији Централне и Источне Европе

Објављено: 15.01.2008. 19:49 Аутор: Насловна страна
Министар финансија др Игор Лукшић говорио је данас на министарском панелу Централно - Источног Европског Форума, који се у организацији Еуромонеy одржава у Бечу.

Министар Лукшић је представио економске индикаторе, перспективе и изазове који очекују Црну Гору у наредном периоду. Као предуслов будућег динамичног економског развоја, нагласио је потребу наставка структурних реформи и стварања флексибилнијег тржишта рада кроз усвајање и имплементирање рјешења из новог Закона о раду, као и потребу реструктурирања и приватизације преосталих предузећа у државном власништву. Поред тога, истакао је и значај даљег побољшања пословног окружења, прије свега кроз даље редуцирање бизнис баријера, као и реализацију планираних улагања у инфраструктуру.

Министарски панел је био посвећен питањима који се тичу глобалних финансијских турбуленција, што је и била прилика за размјену мишљења и искустава о утицају тих кретања на тржишта Централне и Источне Европе, у свијетлу глобалног тренда раста цијене енергије и пољопривредних производа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?