Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства финансија

Објављено: 27.02.2008. 19:55 Аутор: Насловна страна
На међународној конференцији о управљању јавним финансијама, која се одржава под покровитељством Свјетске банке и УС трезора у Истанбулу од 24. до 28. фебруара 2008 године, помоћник министра финансија за сектор буџета Црне Горе мр Никола Вукићевић изабран је за предсједника ПЕМ ПАЛ-а, Организације буџетских експерата из земаља ОЕЦД Централне Југоисточне Европе и Централне Азије. Вукићевић је до сада обављао функцију потпредсједника ПЕМ ПАЛ-а.

ПЕМ ПАЛ је организација настала 2006. године уз подршку Трезора САД-а и Свјетске банке, са тежњом да се направи заједница високих буџетских званичника, у циљу размјене искустава, продубљивања сарадње међу земљама чланицама, унапређења техника буџетирања и заједничког рјешавања проблема који постоје код управљања јавним финансијама у транзиционим економијама. Извршни одбор ПЕМ ПАЛ организације чине три члана, предсједник и два потпредсједника, тако да је овај избор истовремено значајно признање Црној Гори за велики напредак остварен у реформама управљања јавним финансијама и у области буџетског пословања.

ПР СЛУЖБА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?