Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија Игор Лукшић састао се са одлазећим амбасадором Италије у Црној Гори Габријелеом Меућијем

Објављено: 15.01.2009. 22:00 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, састао се са одлазећим амбасадором Италије у Црној Гори Габријелеом Меућијем. У разговору је било ријечи о свеукупној економској и финансијској ситуацији и досадашњој сарадњи између Црне Горе и Италије.

Амбасадор Меући изразио је задовољство оствареним напретком Црне Горе на путу ЕУ интеграција, као и доприносом Италије тим процесима кроз програме подршке Влади и јавном сектору и новим инвестицијама.

Министар Лукшић и амбасадор Меући разговарали су и о актуелним економским темама докапитализацији Електропривреде, Комбинату алуминијама, либерализацији визног режима и др. Министар је истакао важност реализације планираних нових и капиталних инвестиција у Црној Гори за покретање цјелокупне економије и изразио задовољство поводом интересовања четири италијанске компаније за докапитализацију Електропривреде.

Амбасадор Меући је изразио наду да ће Црна Гора и Италија наставити добру сарадњу на успостављању ЕУ механизама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?