Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту права припадника националних и етничких група Гзим Хајдинага примио делегацију њујоршког "Пројекта за етничке релације" (ПЕР)

Објављено: 21.02.2006. 22:05 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту права припадника националних и етничких група Гзим Хајдинага примио је данас делегацију њујоршког "Пројекта за етничке релације" (ПЕР), коју су предводили предсједница ПЕР-а Ливија Плакс, директор за Балкан Алекс Грегорев и директор програма за Роме Андржеј Мирга.

Министар Хајдинага је упознао уважене госте са тренутним активностима Министарства и Владе РЦГ на плану унапређења међуетничких односа и побољшања статуса мањина у Црној Гори, посебно се осврнувши на Закон о мањинским правима који би требао, послије усаглашавања ставова, ускоро да уђе у Владину процедуру.

Посебна пажња је посвећена изради Стратегије за мањине у Црној Гори, као и посебне Стратегије за унапређење положаја Рома, теми којој ће бити посвећен и други округли сто, који ће бити одржан 22. фебруара у Подгорици.

Овај разговор је наставак веома добре сарадње ПЕР-а и Министарства за заштиту права припадника националних и етничких група, која је резултирала са неколико округлих столова на теме положаја мањина у Црној Гори. На тим округлим столовима усвојени су конкретни закључци, од којих је добар дио и реализован.

Учесници у разговору су констатовали да је петогодишња сарадња Министарства за заштиту права припадника националних и етничких група и ПЕР-а дала веома добре резултате и да ту сарадњу треба наставити и продубити.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?