Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa Gzim Hajdinaga primio delegaciju njujorškog "Projekta za etničke relacije" (PER)

Objavljeno: 21.02.2006. 22:05 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa Gzim Hajdinaga primio je danas delegaciju njujorškog "Projekta za etničke relacije" (PER), koju su predvodili predsjednica PER-a Livija Plaks, direktor za Balkan Aleks Gregorev i direktor programa za Rome Andržej Mirga.

Ministar Hajdinaga je upoznao uvažene goste sa trenutnim aktivnostima Ministarstva i Vlade RCG na planu unapređenja međuetničkih odnosa i poboljšanja statusa manjina u Crnoj Gori, posebno se osvrnuvši na Zakon o manjinskim pravima koji bi trebao, poslije usaglašavanja stavova, uskoro da uđe u Vladinu proceduru.

Posebna pažnja je posvećena izradi Strategije za manjine u Crnoj Gori, kao i posebne Strategije za unapređenje položaja Roma, temi kojoj će biti posvećen i drugi okrugli sto, koji će biti održan 22. februara u Podgorici.

Ovaj razgovor je nastavak veoma dobre saradnje PER-a i Ministarstva za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa, koja je rezultirala sa nekoliko okruglih stolova na teme položaja manjina u Crnoj Gori. Na tim okruglim stolovima usvojeni su konkretni zaključci, od kojih je dobar dio i realizovan.

Učesnici u razgovoru su konstatovali da je petogodišnja saradnja Ministarstva za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa i PER-a dala veoma dobre rezultate i da tu saradnju treba nastaviti i produbiti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?