Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тиват: Конституисан национални савјет Хрвата у Црној Гори

Објављено: 31.01.2008. 16:46 Аутор: Насловна страна
Након изборног процеса на електорској скупштини одржаној 21. децембра 2007.године, у Тивту је данас конституисан национални савјет Хрвата у Црној Гори. Скупу су присуствовали министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани, велепосланик Републике Хрватске у Црној Гори Петар Турчиновић и генерални конзул Божо Водопија са сарадницима.

Министар Нимани је истакао улогу националних савјета у побољшању и унапређивању мањинских права и слобода, уз оцјену да мањински савјети представљају и вид самоуправе мањина. Он је изразио задовољство што су савјети почели да се формирају, сходно Закону о мањинским правима и слободама.

Велепосланик Турчиновић је истакао да Хрвати у Црној Гори представљају мост који спаја двије државе и изразио очекивање о веома брзом потписивању билатералног споразума између Републике Хрватске и Црне Горе о реципрочном рјешавању статуса Хрвата у Црној Гори и Црногораца у Хрватској.

На првој сједници Савјета за координаторе су изабрани др. Мирослав Марић и Звонимир Дековић, који ће руководити радом Савјета до избора органа. Једногласно је одређено да сједиште Хрватског савјета буде у Тивту.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?