Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диноша примио делегацију Пројекта за етничке односе (ПЕР) коју је предводила предсједница Ливија Плакс

Објављено: 19.06.2009. 23:05 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диноша примио је данас делегацију Пројекта за етничке односе (ПЕР) коју је предводила предсједница Ливија Плакс.

Министар Диноша је истакао велику улогу коју је ПЕР-а имао у домену унапрјеђења права мањина у Црној Гори и саговорнике упознао са пројектима које ово министарство треба да оствари у текућој години, посебно апострофирајући на модел политичког представљања мањинских народа и других националних заједница.

Диноша је рекао да има подршку релевантних представника мањина да се чланови 23 и 24 Закона о мањинским правима и слободама, које је Уставни суд Црне Горе прогласио неуставним, врате у постојећи закон.

Министар Диноша и предсједница ПЕР-а Плакс изразили спремност да унаприједе сарадњу између ових институција за добробит Црне Горе и њених мањина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?