Братић на министарском SEECP форуму у Турској: Сарадњом до унапређења области спорта и положаја младих

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић, учествује на форуму министара задужених за омладину и спорт земаља чланица Процеса сарадње у Југоисточној Европи (South East Europe Cooperation Process), који се организује у Истанбулу, у Турској, која је актуелни предсједавајући.

У питању је први министарски састанак земаља чланица SEECP форума ове врсте, и одржава се под мотом „Сусједи из Југоисточне Европе заједно у спорту“. Током састанка, на конференцији су се обратили сви министри, а поздравни говор је одржао Мехмет Касапоглу, министар омладине и спорта Републике Турске, који је уз пријатну добродошлицу, апострофирао значај афирмације спорта, солидарности и толеранције. Истовремено, Касапоглу је говорио о потреби интензивирања сарадње у области омладине и спорта, свих земаља чланица.

Министарка Братић је, уз захвалност на добродошлици, поручила да Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе даје подршку иницијативама ове врсте и да је Црна Гора спремна на сарадњу у области омладине и спорта.

„Вјерујем да је ово састанак путем кога ћемо доћи до већег броја идеја и могућности да сарађујемо у наредном периоду. Такође исказујемо спремност за сарадњу и, уколико сматрате да можемо допринијети, заједничко планирање или интеграцију у неки од већ текућих пројеката“, поручила је Братић, која је истовремено исказала задовољство због учешћа у овој важној конференцији, уз поруку да ће Црна Гора посвећено доприносити SEECP програму.

Након састанка, министри су потписали заједничку декларацију о процесу сарадње у Југоисточној Европи.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?