Донијета одлука о добитницима Државне награде Октоих за 2021. годину

Жири за додјелу Државне награде Октоих је након детаљног разматрања и вредновања предлога за додјелу награде, у складу са Правилником о ближем начину, поступку и вредновању критеријума за додјелу Државне награде Октоих, једногласно одлучио да се Државна награда Октоих за 2021. годину додијели Биљани Мићковић, професорици географије у ЈУ ОШ „Браћа Лабудовић“, Никшић и Мирјани Перовић, професорици црногорског-српског, босанског и хрватског језика и књижевности у ЈУ Гимназија „Слободан Шкеровић“, Подгорица.

Одлука је донијета на основу броја бодова у складу са Правилником.

Ову одлуку у складу са Законом о државним наградама донио је Жири за додјелу Државне награде Октоих у саставу: Андрија Радуловић, предсједник; мр Предраг Ражнатовић, члан; Милинко Михаиловић, члан; Хамдија Лалић, члан; мр Биљана Јоксимовић, чланица

На Конкурс за достављање предлога за добитнике Државне награде Октоих у 2021. години стигао је 21 предлог.

Награда Октоих додјељује се грађанину Црне Горе или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе за остварене изузетне резултате у области васпитања и образовања, као и ученичког и студентског стандарда.

Државну награду „Октоих“, која се састоји од плакете, дипломе и новчаног дијела добитницима ће уручити министарка просвјете, науке, културе и спорта проф. др Весна Братић, 17. јануара 2022. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?