Фондација GOI PEACE : Међународно такмичење у писању есеја за младе 2022

Фондација GOI PEACE позива младе да се пријаве за учешће на Међународном такмичењу у писању есеја.

Такмичење се организује уз подршку SEIKO HOLDINGS CORPORATION, PLUS CORPORATION, а под покровитељством Министарства просвјете, културе, спорта, науке и технологије Јапана, Јапанске националне комисије за UNESCO, Јапанске федерације приватних средњих школа, Токијског метрополитенског просвјетног одбора, Јапанске радиодифузне корпорације и корпорације Никкеи. 

Комплетне смјернице за учешће се налазе на линку: https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest

Рок за слање радова је 15. јун 2022. године.

Овогодишња тема такмичења је „Моје вриједности“.

Наше вриједности одлучују начин на који размишљамо и дјеламо, оне обликују друштво у којем живимо. Које су то вриједности које цијените? Како најбоље живјети у складу са сопственим вриједностима, и коју врсту друштва се надате да ћете креирати на тај начин?   

СМЈЕРНИЦЕ:

  • Право на учешће имају млади до 25 година у једној од следећих узрасних категорија: а) дјеца (старости до 14 година), б) млади (старости између 15 и 25 година)
  • Есеји треба да буду до 700 ријечи или мање на енглеском или француском језику, или 1600 знакова или мање на јапанском језику. Есеји треба да буду откуцани, са именом аутора и насловом есеја на врху прве странице. Не постоје посебна правила у вези са форматирањем (стил фонта, величина, размак између редова, итд.). Међутим, есеји се морају послати у МС Wорд (DOC/DOCKS) или ПДФ формату. Такође, величина датотеке есеја мора бити 2 МБ или мање.

* Име аутора и наслов есеја нису укључени у ограничење броја ријечи.

  • Пријаву за учешће је потребно поднијети онлајн. Да бисте свој есеј пријавили онлајн, треба да одете на страницу за регистрацију на сајту: https://goipeace-essaycontest.org/  и слиједите потребне кораке. Пријаве достављене поштом или е-маилом се не прихватају.
  • Наставници и лидери младих могу да поднесу збирку есеја из свог разреда или групе тако што ц́е креирати „налог за школе/организације“ на страници за регистрацију на датом сајту.

* Прихвата се само једна пријава по особи.

* Администратор сајта није у могуц́ности да потврди пријем есеја.

4. Есеји морају бити оригинални и необјављивани. Плагирани радови ц́е бити одбијени.

5. Есеји треба да буду рад једне особе. Коауторски есеји се не прихватају.

6. Ауторска права над пријављеним есејима биц́е додијељена организатору.

7. Ако имате питања, погледајте одјељак са честим питањима на дну странице са смјерницама https://vvv.goipeace.or.jp/en/vork/essai-contest/#Essai-FAK

Рок за слање радова је 15. јун 2022. године.

Радове можете слати онлајн путем на: хттпс://гоипеаце-ессаyцонтест.орг/

НАГРАДЕ: У категорији дјеце и омладине биц́е додијељене следец́е награде:

Прва награда: Сертификат, награда од 100.000 јена (око 840 америчких долара од фебруара 2022) и поклон - за једног учесника;

Друга награда: Сертификат, награда од 50.000 јена (око 420 америчких долара од фебруара 2022) и поклон - за 3 учесника;

Трећа награда: Сертификат и поклон - за 5 учесника;

Похвално признање: Сертификат и поклон - за 25 учесника.

Добитници од прве до треће награде биц́е позвани на свечану церемонију побједника која ц́е се одржати онлајн. Додатне награде (Награда за најбољу школу, Награда за подстицај школе) биц́е додијељене ако је то примјењиво.

Имена добитника награда биц́е објављена 31. октобра 2022. године (по јапанском времену) на веб страници GOI PEACE фондације. Сертификати и поклони ц́е бити послати најбољим ауторима есеја у децембру 2022. године.

Радујемо се учешц́у великог броја младих!

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?