Одмах да почне електронска евиденција у слободним зонама

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, са сарадницима, одржао је састанак са в.д. директором Управе прихода и царина, Александром Дамјановићем и представницима Управе, да би разговарали о увођењу електронског система за евиденцију робе која се налази у слободним зонама.

Неопходно је да државни органи, у првом реду Управа прихода и царина и Влада Црне Горе, у сваком тренутку имају увид у промет робе у слободним зонама, а све у складу са важећим законским прописима. Национални савјет за борбу против корупције на високом нивоу и Влада у цјелини су одлучни и истрајни у борби против сиве економије и због тога је неопходно да Управа прихода и царина одмах почне електронско вођење прецизне евиденције промета свих роба, нагласио је министар Спајић.

Подсјећамо да је Национални савјет за борбу против корупције на високом нивоу, у више наврата, инсистирао на увођењу електронске евиденције промета робе у слободним зонама, што ни након више мјесеци није учињено. Из тог разлога, Министарство финансија и социјалног старања, као орган надлежан за надзор над радом Управе прихода и царина, јуче је наложило Управи да, до увођења комплекснијег софтверског рјешења, одмах почне са електронским вођењем евиденције у слободним царинским зонама “Лука Бар” и Подгорица.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?