Пројекат “Понос свуда”: Представници МО и ВЦГ на семинару о правима ЛГБТИQ особа

Објављено: 23.11.2021. 20:42 Аутор: Министарство одбране

Петнаест запослених Министарства одбране и припадника Војске Црне Горе похађали су дводневни семинар о људским и мањинским правима ЛГБТИQ особа у Црној Гори.

Семинар, који је организовао НВО Qуеер Монтенегро, уз сарадњу са још двије НВО, Јувентас и Спецтра, имао је за циљ да особе запослене у сектору одбране упозна са свим облицима хомофобије и осталих видова дискриминације са којима се сусријећу припадници ЛГБТИQ популације.

Ријеч је о стратешком приступу овој теми, који треба дугорочно да мијења однос свих сегмената друштва према ЛГБТИQ популацији, да допринесе разбијању предрасуда као полазном темељу из којог проистичу сви облици нетрпељивости, несхватања, неприхватања и, у крајњем, до маргинализације и насиља над припадницима ове популације.

Између осталог, на семинару је било ријечи о разликовању пола и рода, ЛГБТИQ идентитетима, стереотипима и предрасудама везаним за гејеве и лезбијке, као и о трансродним особама.

Разматрани су и облици даље сарадње између Министарства одбране и Војске Црне Горе са организацијама које се баве људским правима ЛГБТИQ особа.

Овај пројекат, под називом "Понос свуда: Стратешки приступ људским правима ЛГБТИQ особа у Црној Гори", подржали су Делегација ЕУ у Црној Гори и Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија. Семинар је одржан у Колашину.

Галерија

gallery.media[0].alt
1/3
item.alt
item.alt
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?