Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević održala konsultacije sa NVO sektorom

Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević održala konsultacije sa NVO sektorom
Datum objave 30.12.2020 10:59 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević održala 29. decembra konsultacije sa NVO sektorom kako bi se upoznala sa njihovim radom i kako bi razmijenili mišljenja u vezi sa boljim praćenjem Ustavom zagarantovanih prava manjinskih naroda u CG.

Preko platforme ZOOM sastanku je prisustvovalo 20 nevladinih organizacija koje su u razgovoru istakle sugestije na budući rad Vlade kada su prava manjina u pitanju, ukazujući na probleme sa kojima se srijeću manjine, ali i problemima koje su imali u dosadašnjem radu.

Vlada je pokazala otvorenost u rješavanju problema koji postoje kada su prava manjinskih naroda u pitanju pozivajući da NVO nastave da budu partneri u projektima kao i prethodnih godina.

Gorčević je istakla da NVO sektor u dosadašnjem radu pokazao zavidne rezultate, predanost poslu, inicijativu za rješavanje problema kada su manjine u pitanju, informisanje šire javnosti o stanju u Crnoj Gori, ali i inovativnost u osmišljavanju raznih događaja koji podstiču multietičnost naglašavajući spremnost Vlade ka unapređenju položaja prava manjina u CG.

Ljudska i manjinska prava će svakako biti u fokusu u narednom periodu, zaključila je savjetnica za manjine Maida Gorčević i pozvala nevladine organizacije da podijele mišljenja, kritike i sugestije.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE