Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Treći kvartalni sastanak sa akterima civilnog sektora iz oblasti unapređenja socijalne inkluzije Roma i Egipćana

Objavljeno: 26.09.2018. 15:35 Autor: PR služba

Treći kvartalni sastanak u 2018. sa predstavnicima/ama Romskog savjeta i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima unapređenja i zaštite prava pripadnika/ca ove populacije održan je danas povodom sagledavanja aktuelnog stanja u realizaciji planiranih aktivnosti u oblasti unapređenja socijalne inkluzije Roma i Egipćana.

Predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava upoynali su prisutne sa aktuelnim informacijama u veyi sa isplatom zaostalih stipendija, edukacijama i kampanjom koje se planiraju uraditi u oblasti zaštite od nasilja u porodici i ugovorenim i maloljetnim brakovima, zatim radionicama o preventivnim pregledima, radionicama o političkoj participaciji, te obukama o zabrani diskriminacije.

NVO „Mladi Romi“ su informisali prisutne da će REF pokrenuti jedan projekat u Crnoj Gori gdje će u okviru jedne godine podržati 50 srednjoškolaca sa stipendijama, kao i njihovo mentorstvo. NVO „Mladi Romi“ su upoznali prisutne da su objavili Javni poziv za 25 studenata romske i egipćanske populacije povodom studenskog aktivizma, a koji će biti organizovan u četiri seminara.

Na sastanku je informisano i o javnom pozivu za obuku za srednjoškolce sa trećim stepenom, za saradnika u socijalnoj inkluziji u oblasti obrazovanja. Javni oglas je objavljen na sajtu Ministarstva prosvjete i trajaće do 2 oktobra.

Sastanku su, osim predstavnika/ca Ministarstva za ljudska i manjinska prava i predstavnika/ca Romskog savjeta prisustvovali/e sljedeći/e predstavnici/e  nevladinih organizacija: Mladi Romi, NVO Juventas, NVO CAREP, NVO Centar za romske inicijative i Romska Nada.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?