Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava odlaže rok za prijavu projekata/programa NVO za 30 dana

Objavljeno: 25.03.2020. 19:48 Autor: Ministrastvo za ljudska i manjinska prava
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava 27.02.2020. godine, objavilo je pet javnih konkursa za finansiranje projekata /programa nevladinih organizacija.

U cilju iskazivanja visokog stepena odgovornosti uslijed okolnosti izazvanih virusom COVID 19 i shodno inicijativi nevladinih organizacija u vezi sa realizacijom javnih konkursa objavljenih u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama (Službeni list Crne Gore, broj 39/11 i 37/17), Ministrastvo za ljudska i manjinska prava uz saglasnost Ministarstva javne uprave produžava rok za još 30 dana za dostavljanje prijava projekata/programa po već objavljenim konkursima.

U cilju maksimalne moguće zaštite svih u novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom COVID 19, predloženo je da se sve prijave projekata/programa dostavljaju isključivo elektronskim putem u zip/rar formatu (NVO koje su već dostavile poštom projekte/programe su u obavezi da iste ponove i elektronskim putem) na sljedeće e-mail adrese:

Za:
1. Javni konkurs za finansijsku podršku projektima/ programima koji doprinose zaštiti lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti u 2020. godini pod nazivom „Recimo ne diskriminaciji lica sa invaliditetom“.
Prijave slati na e-mail: valon.dasharami@mmp.gov.me

2. Javni konkurs za finansijsku podršku projektima/ programima koji doprinose zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba u 2020. godini pod nazivom „Jednakost, tolerancija, nediskriminacija“.
Prijave slati na e-mail: semra.martinovic@mmp.gov.me

3. Javni konkurs za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti rodna ravnopravnost pod nazivom „Za snažnije društvo iz ugla rodne jednakosti“.
Prijave slati na e-mail: sanja.zugic@mmp.gov.me

4. Javni konkurs za prijavu projekata za finansijsku podršku projektima/programima koji doprinose razvoju i unapređenju prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.
Prijave slati na e-mail: bojana.scekic@mmp.gov.me

5. Javni konkurs „Svi stvaramo inkluzivni pristup za Rome/Romkinje i Egipćane/Egipćanke“ za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, zaštita prava Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki.
Prijave slati na e-mail: ramiz.sahman@mmp.gov.me

Novi rok za podnošenje prijava na javne konkurse je 27. april 2020. godine do 15h.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?