Javni oglas za projektnog asistenta u okviru projekata NDC, CBIT, FNC, BTR, UNFCCC

Objavljeno: 28.12.2021. 13:04 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma raspisuje javni oglas za projektnog asistenta u okviru projekata “Jačanje crnogorskog Nacionalno utvrđenog doprinosa (NDC) i akcija adaptacije u okviru transparentnosti kroz inicijativu za izgradnju kapaciteta za transparentnost – CBIT“ i  „Četvrta nacionalna komunikacija i prvi dvogodišnji izvještaj o transparentnosti (FNC i BTR) Crne Gore ka Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC)”.

O projektu

Projekti “Jačanje crnogorskog Nacionalno utvrđenog doprinosa (NDC) i akcija adaptacije u okviru transparentnosti kroz inicijativu za izgradnju kapaciteta za transparentnost – CBIT“ i „Četvrta nacionalna komunikacija i prvi dvogodišnji izvještaj o transparentnosti (FNC i BTR) Crne Gore ka Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promjeni klime (UNFCCC)” za cilj imaju povećanje efikasnosti nacionalnih aktivnosti kada su u pitanju klimatske promjene i sinergije sa drugim srodnim nacionalnim akcijama, politikama i mjerama, u cilju postizanja nisko-karbonskog razvoja. Projekti će ojačati nacionalne, institucionalne i tehničke kapacitete, kako bi se uspješnije sprovodile aktivnosti u oblasti klimatskih promjena, kao i usvajanje ili poboljšanje metodologija i alata za povećanje transparentnosti, u skladu sa članom 13. Pariskog sporazuma, kao i ažuiriranje inventara gasova sa efektom staklene bašte. Očekivani rezultati će ojačati institucionalni mehanizam za praćenje nacionalno utvrđenih doprinosa i razvoj jačeg okvira transparentnosti.

Projektni asistent će biti angažovan po konsultantskom ugovoru na puno radno vrijeme na period od jedne godine, sa probnim periodom od tri mjeseca. Ugovor se može obnavljati na godišnjoj osnovi do kraja projekata i na osnovu učinka.

Dužnosti i odgovornosti

Pod direktnim nadzorom projektnog menadžera, od projektnog asistenta će se tražiti da redovno obavlja sljedeće glavne zadatke:

  • Obavljanje redovnih finansijskih poslova neophodnih za uspješnu i blagovremenu implementaciju projekata;
  • Osiguravanje administrativne, logističke i kadrovske podrške, neophodne za uspješnu i pravovremenu implementaciju projekta:
  • Osiguravanje podrške u javnoj nabavci, neophodnu za uspješnu i blagovremenu implementaciju projekta.

Detaljniji pregled obaveza naznačen je u projektnom zadatku za poziciju ASISTENT, koji se nalazi u prilogu.

Iskustvo

  • Univerzitetska diploma (po mogućnosti iz ekonomije);
  • Najmanje 5 godina relevantnog iskustva sa finansijama i administrativnog iskustva u nacionalnim ili međunarodnim projektima;
  • Dokazano iskustvo u upravljanju projektnim finansijama/budžetima i pripremi finansijskih izvještaja, kao i u službenoj korespondenciji;
  • Prethodno iskustvo sa procedurama javne nabavke;
  • Potrebna osnovna kompjuterska pismenost i poznavanje relevantnih softverskih paketa, uključujući Microsoft Word, Excel, Power Point, Outlook;
  • Odlično poznavanje engleskog i crnogorskog jezika.

Trajanje oglasa: 28. decembra 2021. godine-12. januara 2022. godine

Prijave se mogu poslati na sljedeće email adrese: kabinet@mepg.gov.me; jovana.zaric@mepg.gov.me;

Dokumenta

Detalji oglasa:

Oblast:Javni oglas za projektnog asistenta u okviru projekata NDC, CBIT, FNC, BTR, UNFCCC
Opština:Podgorica
Poslodavac:Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Objavljen: 28.12.2021.
Rok za prijavu: 12.01.2022.
Tip zaposlenja:Konsultantski ugovor
Radno vrijeme:07:00h - 15:00h
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?