Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резултат програма "Креативна Црна Гора": Један од најзначајнијих глобалних брендова снима рекламу у нашој држави

Објављено: 07.07.2019. 19:59 Аутор: Министарство културе
mkuЈедан од најзначајнијих глобалних аутомобилских брендова од данас у Црној Гори снима рекламу, што је резултат програма „ВР Монтенегро“, иза којег стоји продуцентска кућа „Артикулација“, а који је подржан програмом Министарства културе „Креативна Црна Гора“.

Ријеч је о једном од најзначајнијих досадашњих резултата цјелокупног програма „Креативна Црна Гора“. Наиме, први пут у Црној Гори, реномирани глобални клијенти изабрали су локације за снимањезахваљујући ВР опреми (опширније о пројекту: линк)

Данашњи почетак снимања посјетио је и министар културе Александар Богдановић, који је казао како примјер идеје „ВР Монтенегро“ говори да сарадња јавног и приватног сектора у области културе може имати изузетне ефекте.

Од самог почетка, вјеровали смо у пројекат „ВР Монтенегро“, који смо препознали као изузетну идеју „Артикулације“ – и тек који мјесец био је довољан да видимо прве конкретне бенефите. Од оваквих пројеката сви можемо имати много користи, а посебно Црна Гора као дестинација. Снимање високобуџетних реклама и филмова на нашим локацијама, које од сада представљамо и посредством ВР опреме, снажан је допринос и развоју сектора културе и економије у цјелини – казао је он.

mkuДодајући да се радује успјеху компаније „Артикулација“, министар Богдановић најавио је како текућег мјесеца слиједи расписивање другог конкурса у оквиру програма „Креативна Црна Гора“.

Охрабрује нас и напредак осталих пројеката које смо подржали путем „Креативне Црне Горе“. Овог мјесеца очекује нас расписивање другог конкурса, па још једном позивам умјетнике који имају идеје из области креативних индустрија да се пријаве, с обзиром на то да припремамо још издашнији буџет – истакао је он.

Власник продуцентске куће „Артикулација“ Иван Ђуровић нагласио је како му је драго што је и овим догађајем потврђено да програм „Креативна Црна Гора“ почива на реалним основама.

Када смо аплицирали за програм, наш циљ био је да врло брзо вратимо новац који је држава Црна Гора уложила кроз конкурс и мислим да смо већ на добром путу. Свих ових година причам да - осим што филм има своју умјетничку и тежину у смислу еманципације коју држава може да добије - филмска индустрија управо кроз ’продуцтион сервице’ може изузетно да врати држави сва улагања – рекао је он.

Ђуровић је казао како управо ’продуцтион сервице’ јесте изузетан потенцијал – како за црногорске кинематографе, тако и за саму државу.

mkuДакле, ’продуцтион сервице’ је нешто што доноси енормна средства, стотине милиона еура – не негдје далеко, него у земљама региона. Често помињем Хрватску, која је снимањем „Гаме оф Тхронес“ или „Стар Wарс“ постала више него престижна туристичка дестинација, практично то превазилази сам бренд Дубровника. Стога, надам се да ћемо са нашом опремом, са оним што смо понудили као сасвим иновативну ствар у домену ’филм сцоутинга’ и ’лоцатион манагемента’, то поставити као стандард, не само у Црној Гори него и шире, јер смо апсолутни пионири у томе. Управо редитељ овог пројекта, који је снимао за апсолутно све најјаче аутомобилске брендове на свијету, данас је казао како још није имао прилику да се сретне са ’сцоутингом’ уз тај обим
технике – закључио је он.

Снимање рекламе трајаће више дана и то на шест локација у Црној Гори. Како је већ наведено, продуцентски тим глобалног аутомобилског бренда све је локације изабрао увидом посредством ВР технологије – односно без претходне посјете Црној Гори.

Видео: Yоутубе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?