Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

За 25 пројеката/програма невладиним организацијама у области заштите лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за 2019. годину. расподјељено 491.160,70 еура

Објављено: 11.12.2019. 23:20 Аутор: ПР Служба

Када је у питању заштита лица са инвалидитетом од дискриминације у Црној Гори постоји добар законодавни оквир, казао је секретар Министарства за људска и мањинска права, Валон Дасхарами, приликом уручивања уговора невладиним организацијама, којима су одобрена средства Одлуком о расподјели средстава за финансирање пројеката/програма невладиним организацијама у области заштите лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за 2019. годину.

Секретар Дасхарами је казао да је у овој години ресорно министарство за ову област расподјелило 491.160,70 еура, за 25 пројекта/програма оцјењена од стране независних процјенивача са највећим бројем бодова.

Такође, данас су додјељена средства и за пројекте невладиним организацијама које се баве заштитом права Рома/киња и Египћана/ки за 2019. годину.

Начелница одељења за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фодова, Татјана Анђелић уручила уговоре невладиним организацијама, којима су одобрена средства Одлуком о расподјели средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација у области заштите права Рома/киња и Египћана/ки за 2019. годину.

Она је навела да преузете мјере и активности на плану унапређења положаја Рома/киња и Египћана/ки у Црној Гори су резултирале веома значајним и видљивим у различитим областима.

Према њеним ријечима ове године за ову област ресорно министарство је на располагању имао 215.000,00 еура, док је просе године тај износ био 131.000,00 еура, што је када се упореди скоро дупло више средстава у односу на прошлу годину.

“Укупно смо имали 48 пријаљених невладиних организација, а 16 њих је кроз  пројекте/програме добило прилику да реализује своје активности”, рекла је Анђелић.

Представници/е неколико НВО су похвалили сарадњу са Министарством за људска и мањинска права, казавши да ће им ови пројекти омогућити даљу реализацију и афирмацију свих оних права и активности које су препознате стратешким документима.

Представници/е Министарства за људска и мањинска права честитали свим представницима НВО који су ове године добили прилику за имплементацију пројекта/програма из ових области.

Министарство за људска и мањинска права

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?