Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Еурyдице објавио извјештај Мобилитy Сцоребоард 2018/2019.

Објављено: 28.01.2020. 18:44 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Еурyдице је објавио извјештај Мобилитy Сцоребоард: Извјештај о високом образовању 2018/2019. који подржава Мобилитy Сцоребоард извјештај Европске Комисије а који је настао по Препоруци Савјета Европске уније „Млади у покрету“ из 2011. године који промовише мобилност младих.

Сврха извјештаја је да пружи оквир за прац́ење напретка европских земаља у промоцији и уклањању препрека за мобилност учења. Обухвата како високо образовање, тако и иницијално стручно образовање и обуку (ИВЕТ) – индикаторе за ИВЕТ је развио Цедефоп.

Објављен три године након првог извјештаја, друго издање Еурyдице извештаја о високом образовању пружа ажуриране информације о шест индикатора: информације и смјернице, учење страних језика, преносивост стипендија и кредита, учешц́е ученика који су у неповољном социо-економском положају, признавање исхода учења и аутоматско признавању квалификација.

Информације за 2018/19. годину доставиле су Еурyдице националне јединице и покривају 28 држава чланица ЕУ, Албанију, Босну и Херцеговину, Швајцарску, Исланд, Лихтенштајн, Црну Гору, Сјеверну Македонију, Норвешку, Србију и Турску.

Сви индикатори Мобилитy Сцоребоард-а су објављени су на онлине платформи која садржи динамичне мапе које кориснику омогуц́авају да на први поглед разумије политичко окружење за мобилност у Европи.

Извјештај можете преузети на сљедећој WEB станици:

хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/мобилитy-сцоребоард-хигхер-едуцатион-бацкгроунд-репорт-%Е2%80%93-201819_ен  

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?