Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

КОНСУЛТАТИВНИ САСТАНАК ОКО ИЗГРАДЊЕ ЈЕВАНЂЕОСКЕ ЦРКВЕ

Објављено: 24.09.2020. 20:02 Аутор: ПР Слузба

mmpУ Министарству за људска и мањинска права данас је одржан консултативни састанак на којем су старјешина Јеванђеоске цркве “Ријеч Божија” Владимир Чизмански и њен правни заступник адвокат Миомир Јоксимовић представили активности и искуства у односу на план изградње вјерског објекта ове вјерске заједнице у Подгорици. 

 

Састанку су присуствовали у име Главног града присуствовали Миљан Баровић, секретар Секретаријата за планирање простора и одрживи развој, Тамара Вучевић, помоћница секретара Секретаријата за планирање простора и одрживи развој, у име Министарства одрживог развоја и туризма Жељка Чуровић, савјетница у Директорату за планирање простора и архитекта Даница Ђурановић, чланица Планерског тима Плана генералне регулације и у име Министарства за људска и мањинска права мр Александар Саша Зековић, државни секретар, др Исмет Латић, директор Директората за односе са вјерским заједницама и савјетница Нермина Дјоковић.

 

Констатовано је да се у досадашњем поступању не региструје дискриминаторно поступање државних органа и Главног града Подгорица као и да је кроз процес реформе просторног планирања започела и израда Плана генералне регулације на који ће својим мишљењем активно одредити и Министарство за људска и мањинска права због заштите интереса и права како вјерских заједница тако и припадника мањинских народа.

 

Закључено је да Јеванђеоска црква са комплетном документацијом, преко и уз мишљење Министарства за људска и мањинска права, поднесе иницијативу за измјену Плана генералне регулације за централни регион. 

 

 

Фото: Предлог плана будућег вјерског објекта

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?