Саопштење са 9. сједнице Владе Црне Горе

Овај чланак садржи листу докумената

Влада Црне Горе је, на данас одржаној деветој сједници којом је предсједавао премијер др Дритан Абазовић, утврдила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о управном спору. Измјенама и допунама Закона допринијеће се побољшању ефикасности рада суда, као и усклађивању судске праксе са праксом Европског суда за људска права, посебно када се ради о пружању судске заштите у разумном року како је то предвиђено Европском конвенцијом о заштити људских права. Такође, измјене имају за циљ повећање дјелотворности рада суда, посебно у погледу стопе ажурности и дужине трајања поступка, као и обезбјеђења права грађана на суђење у разумном року.

Утврђен је Предлог закона о допуни Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања. Допуном је предвиђено да се забране и ограничења средстава утврђена овим Законом, која се примјењују шест мјесеци од дана расписивања избора, као прелазно рјешење, примјењују 60 дана прије наведеног рока одржавања, односно од 23. августа 2022. године. Наиме, доношењем Закона о допуни Закона о локалној самоуправи одложени су избори у 13 општина и Главном граду и на тај начин је продужено и важење забране и ограничења која се односе на употребу државних средстава, државне механизације и опреме, транспарентности социјалних давања и буџетских расхода и отписа дугова.

Влада је утврдила и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Црне Горе и Владе Грузије о реадмисији лица која су без дозволе боравка.

Усвојен је Извјештај о раду Канцеларије заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права у Стразбуру за 2021. годину. У овом извјештајном периоду посебна пажња усмјерена је на дужину трајања поступка пред Уставним судом Црне Горе. Канцеларија заступника истиче значај утврђивања одговорности сваког појединачног органа и/или појединца који је својим дјеловањем довео до кршења неког од Конвенцијом заштићених људских права и слобода. С тим у вези, Влада је усвојила низ закључака којима се задужују надлежни ресори да организују стручне обуке, као и препорука органима правосуђа да, између осталог, размотре могућност унапређења мјера које је неопходно предузети на националном нивоу како би се смањио број неријешених предмета и скратило вријеме трајања судских поступака, што би смањило број нових представки пред Европским судом за људска права, као и повећало повјерење јавности у рад националних судова и судија. Органима правосуђа је препоручено и да сачине програм рјешавања заосталих предмета, започну међусудски дијалог, као и размотре могућност додатне едукације судијског кадра.

Влада је донијела Уредбу о утврђивању исплате обештећења бившим власницима одузетих имовинских права у новчаним средствима за 2022. годину. Законом о измјенама и допуни Закона о буџету Црне Горе за 2022. годину Фонду за обештећење планирана су средства у износу од 2.500.000,00 еура за отплату обавеза по основу обештећења бившим власницима одузетих имовинских права.

 Донијета је Одлука о измјени Одлуке о додатку на основну зараду за обављање послова на одређеним радним мјестима.

Влада је донијела Одлуку о привременим мјерама за ограничавање цијена производа од посебног значаја за живот и здравље људи и листи производа. Одлуком се привремено ограничавају велепродајне и малопродајне трговачке марже појединих производа од посебног значаја за живот и здравље људи, и то: брашна, шећера, јестивог сунцокретовог уља и кухињске соли, за људску исхрану, а ради отклањања негативних утицаја повећања тих производа на црногорске грађане и њихов животни стандард. Цијена ових производа ограничава се регулисањем максималне висине марже у трговини на велико у износу од 5 %, а на мало у износу од 7 %.

Донијете су одлуке о измјенама одлука о образовању Савјета за реформу јавне управе и Савјета за управљање отвореним подацима. Разлог измјена одлука произилази из потребе њиховог услађивања са новом организацијом државне управе.

Влада је донијела Одлуку о доношењу Измјена и допуна Просторно-урбанистичког плана општине Андријевица. Измјенама Плана је опредијељен простор посебне намјене за потребе одбране, на основу иницијативе Министарства одбране, као и простор за изградњу планинарског дома, на основу иницијативе Општине Андријевица. Планским рјешењем је предвиђено да комплекс касарне садржи стамбене, административне, услужне, здравствене, спортско-рекреативне и друге објекте, што је у складу са општом намјеном простора насеља и треба да буде генератор развоја читавог подручја. Планско рјешење за изградњу планинарског дома налази се у захвату ПППН „Бјеласица и Комови“ и у складу је са смјерницама дефинисаним у плану вишег реда. Мањи дио ове површине је планиран за изградњу објекта планинарског дома и пратећих помоћних објеката, док је већи дио у функцији пејзажног уређења – зелене, слободне и површине за спорт и рекреацију.

Донијете су одлуке о измјенама одлука о распуштању скупштина општина Тиват и Будва. Како у одборима повјереника у овим општинама није било представника Министарства јавне управе, као органа државне управе надлежног за систем локалне самоуправе, у циљу ефикаснијег рада и правилног тумачења прописа именовани су нови одбори у саставу: по два представника Министарства јавне управе, по један представник Министарства финансија, Министарства економског развоја и туризма и Генералног секретаријата Владе, те по два грађанина, у циљу ефикаснијег рада и правилног тумачења прописа.

Влада је донијела Одлуку о измјени и допунама Одлуке о критеријумима, начину и поступку избора лица које може стећи црногорско држављанство пријемом ради реализације посебног програма улагања од посебног значаја за привредни и економски интерес Црне Горе. У циљу постизања оптималних економских бенефита и пружања даље подршке развојним пројектима, измјенама се омогућава свим инвеститорима који испуњавају критеријуме прописане Одлуком да поднесу пријаве и започну реализацију својих развојних пројеката у сектору туризма. Износ банкарске гаранције је спуштен са 2,5 на милион еура. Такође, предвиђена је могућност да дјеца која у тренутку подношења апликације од стране родитеља још нијесу била рођена стекну црногорско држављанство, поштујући начело спајања породице и најбољег интереса дјетета у складу са међународним документима која ближе уређују ова питања.

Усвојена је Информација о наставку преговора о статусу и уговорним односима између вјерских заједница и државе Црне Горе. У Информацији се истиче да до сада закључени уговори са вјерским заједницама не представљају њихово привилеговање на било који начин, већ су логичан слијед препознатих потреба, одговорног партнерског односа и приступа. Констатовано је да је Министарство правде одлучно да води дијалог са свим заинтересованим вјерским заједницама које су, сходно Закону уписане у Јединствену евиденцију. Тим поводом, задужено је ресорно министарство да формира међуресорни Радни тим у вези са вођењем преговора са вјерским заједницама са циљем рјешавања уговорних односа.

Влада је усвојила Информацију захтјеву ЦКБ банке за обезбјеђење средстава од стране државе на име неплаћених кредита од крајњих корисника који су додијељени пољопривредном сектору посредством ове банке ради реализације Споразума закљученог између Савјета министара Србије и Црне Горе И Владе Републике Пољске о пружању кредита за везану помоћ. Ради се о захтјеву којим Црногорска комерцијална банка, позивајући се на Споразум из 2006. и Анекс из 2007. године, тражи од Министарства пољопривреде, шумарства и водоприведе да исплати износ од 842.380,19 еура, јер сматра да су се стекли услови за наплату потраживања. У циљу рјешења овог питања, Влада је задужила Заштитника имовинско - правних интереса Црне Горе да узме активно учешће у поступаку оцјене основаности захтјева Банке и да након упознавања са свим аспектима случаја сачини цјеловиту чињеничну и правну анализу која ће дати одговор о до сада предузетим радњама Банке приликом обављања банкарских услуга као комисионара, а ради заузимања става Владе по овом питању. Министарства финансија и пољопривреде, шумарства и водопривреде задужена су да у непосредној комуникацији са ЦКБ банком утврде тренутно стање дуга према Пољском даваоцу кредита и у складу са уговореном динамиком отплате на јасан и прецизан начин предвиде управљање државним дугом.

Усвојена је Информација о реализацији пројекта изградње ХЕ Комарница и прихваћен Уговор о концесији за коришћење природних богатстава, ради изградње, одржавања и коришћења енергетског објекта хидроелектране Комарница ради производње електричне енергије. У дискусији је посебно наглашено да ће коначна одлука о изградњи бити донијета тек након израде Елабората о утицају на животну средину, као и да ће јавни интерес бити заштићен забраном уговарања било којег модела који угрожава 100% власништва над објектом будуће хидроелектране. Уговором је предвиђено да Влада преноси на „Електропривреду Црне Горе“ право коришћења водотока Комарнице и коришћења водног енергетског потенцијала за производњу електричне енергије на начин и под условима предвиђеним законом, овим Уговором, Планом реализације, водном и употребном дозволом. Период концесије је 30 година од почетка главних радова, а Уговор се реализује у три фазе.

Влада је усвојила Информацију о спроведеним активностима у поступку давања концесије за коришћење акумулације Отиловићи ради изградње мале хидроелектране, донијела Одлуку о давању концесије и прихватила Нацрт уговора. Тим поводом, задужено је Министарство капиталних инвестиција да спроведе поступак преговора са Електропривредом Црне Горе АД Никшић, у циљу усаглашавања коначног текста уговора који ће доставити Влади у року од 30 дана.

Усвојена је Информација о предузетим активностима на реализацији пројекта изградње жичаре Котор - Ловћен. Уговор о концесији за реализацију пројекта жичаре Котор – Ловћен између Владе Црне Горе и Конзорцијума Novi Volvox д.о.о. и Leitner AG/SpA закључен је 15. 12. 2021. године. Уговорено трајање концесије за реализацију Пројекта је 30 година од датума испуњења предуслова предвиђених Уговором о концесији. У циљу стварања услова за почетак реализације Пројекта, задужено је Министарство финансија да обезбиједи износу од 53.608,00 еура за потребе експропријације на дијелу трасе и стубних мјеста жичаре Котор – Ловћен, као и да спроведе проступак експропријације.

Влада је усвојила Информацију о изазовима у процесу уговарања пројеката планираних Годишњим акционим програмом за 2018. годину и имплементацији IPARD II програма у оквиру спровођења програма претприступне подршке ЕУ (IPA). У Информацији се наводи да, усљед значајних кашњења у припреми тендерске документације од стране институција задужених за имплементацију, узрокованих мањком кадровских капацитета, честом промјеном запослених, као и мањком кадрова са специфичним искуством за припрему тендерске документације, постоји ризик губитка расположивих средстава из оба програма. С тим у вези донешено је низ закључака чијом реализацијом ће се обезбијетити ефикасније коришћење и умањити могућности од губитка расположивих средстава.

Усвојена је Информација о припреми за пожарну сезону 2022. године. У Информацији се дат преглед активности спроведених у циљу припреме за пожарну сезону, расположивих ресурса, као и мјера заштите и спашавања. Како је истакнуто, за ефикасну заштиту и спашавање од посебног значаја је спровођење превентивних мјера и радњи које би требало да резултирају бољим и квалитетнијим одговором свих субјеката у систему. Тим поводом задужено је Министарство унутрашних послова да настави свакодневне активности на координацији и руковођењу мјерама и активностима заштите и спашавања од пожара на територији Црне Горе, као и да прати ситуацију на терену и уколико она буде критична одмах обавијести Владу о потреби слања захтјева за помоћ другим државама и организацијама.

Влада је усвојила Извјештај о раду Савјета за права дјетета за период јун 2021 - јун 2022.године. У Извјештају се наводи да је оснивањем Савјета учињен значајан помак у области заштите права дјеце од насиља, као и да се континуирано предузимају активности на успостављању Дјечје куће - Барнахус и склоништа за заштиту дјеце од насиља. Такоде, постигнут је напредак у имплементацији пројекта ЕУ и UNICEF-а за рани развој дјетета у Црној Гори и обављене су припремне активности за израду Стратегије раног развоја дјетета, као и Ситуационе анализе раних интервенција у Црној Гори.

Дата је сагласност на Одлуку Универзитета Црне Горе број 02-66/2 од 24. марта 2022. године. Управни одбор Универзитета, на сједници одржаној 24. марта, донио је Одлуку о оснивању друштва са ограниченом одговорношћу “UNISPEKTRUM” – Подгорица. Основна дјелатност Друштва је обављање иновационе дјелатности и пружање инфраструктурне подршке за развој иновација и комерцијализацију резултата истраживања и умјетничког рада, а посебно истраживање и развој у друштвеним и хуманистичким наукама. Друштво се финансира из средстава остварених пружањем услуга из оквира дјелатности, националних и међународних програма и пројеката, донација и других извора.

Влада је усвојила Информацију о плаћању накнаде KfW банци за продужетак рока коришћења кредитних средстава из Уговора о промотивном зајму, закљученог 22.09.2017. године, између KfW банке и Црне Горе коју представља Министарство финансија, за пројекат „Сакупљање и пречишћавање отпадних вода у Подгорици". У том контексту, Влада је сагласна да се изврши продужетак рока расположивости кредитних средстава из Уговора о промотивном зајму са КфW банком до 30. јуна 2025. године, а да се трошак по основу накнаде за продужетак рока измири из буџета Главног града Подгорица и Буџета Црне Горе у једнаким дјеловима. Плаћањем накнаде за продужетак рока расположивости укупних средстава омогућиће се несметан наставак реализације Пројекта.

Донијета је Уредба о измјенама и допунама Уредбе о зарадама лица у служби у Војсци Црне Горе. Разлог за доношење Уредбе је потреба усклађивања са кретањем зарада у јавном сектору, будући да је зарада лица у Војсци посљедњи пут повећана 2016. године. Уредбом се врши прекомпозиција зарада лица који се баве здравственом заштитом и војним санитетом у Војсци и уводе нови додаци за одређене специјалности лица у служби у Војсци.

Влада је донијела Одлуку о броју студената за упис у прву годину основних студија Универзитета Црне Горе за студијску 2022/2023. годину који се финансирају из Буџета Црне Горе и дала сагласност на Конкурс за упис. Одлуком је предвиђен упис 3.344 студента, односно 5 студената мање у односу на претходну студијску годину.

Донијета је и Одлука о броју студената за упис у прву годину основних студија на Факултету за црногорски језик и књижевност за студијску 2022/2023. годину који се финансирају из Буџета Црне Горе и дата сагласност на Конкурс за упис. Предложени број студената за студијску 2022/2023. годину је 40, исти као и прошлогодишњи.

Поред осталог, Влада је одлучила о више кадровских питања доступних на линку: https://www.gov.me/clanak/saopstenje-o-kadrovskim-pitanjima-sa-9-sjednice-vlade.

9. sjednica Vlade Crne Gore (23.06.2022.)

9. сједница Владе Црне Горе

I МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СУ ВЛАДИ ДОСТАВЉЕНИ РАДИ РАСПРАВЕ
1.Усмена информација о реализацији активности из процеса приступања Црне Горе Европској унији Закључци
2.Предлог закона о измјенама и допунама Закона о управном спору Материјал Закључци
3.Предлог закона о допуни Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања Материјал Закључци
4.Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Црне Горе и Владе Грузије о реадмисији лица која су без дозволе боравка Материјал Закључци
5.Извјештај о раду Канцеларије заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права у Стразбуру за 2021. годину Материјал Закључци
6.Предлог уредбе о утврђивању исплате обештећења бившим власницима одузетих имовинских права у новчаним средствима за 2022. годину Материјал Закључци
7.Предлог одлуке о измјени Одлуке о додатку на основну зараду за обављање послова на одређеним радним мјестима Материјал Закључци
8.Предлог одлуке о привременим мјерама за ограничавање цијена производа од посебног значаја за живот и здравље људи и листи производа Материјал Закључци
9.Предлог одлуке о измјенама Одлуке о образовању Савјета за управљање отвореним подацима Материјал Закључци
10.Предлог одлуке о доношењу Измјена и допуна Просторно-урбанистичког плана општине Андријевица Материјал Закључци
11.Приједлог одлуке о измјени Одлуке о распуштању Скупштине општине Тиват Материјал Закључци
12.Предлог одлуке о измјени Одлуке о распуштању Скупштине општине Будва Материјал Закључци
13.Предлог одлуке о измјенама и допунама Одлуке о критеријумима, начину и поступку избора лица које може стећи црногорско држављанство пријемом ради реализације посебног програма улагања од посебног значаја за привредни и економски интерес Црне Горе Материјал Закључци
14.Предлог одлуке о измјенама Одлуке о образовању Савјета за реформу јавне управе Материјал Закључци
15.Информација о наставку преговора о статусу и уговорним односима између вјерских заједница и државе Црне Горе Материјал Закључци
16.Информација захтјеву ЦКБ банке за обезбјеђење сред. од стране државе на име неплаћених кредита од крајњих корисника који су додијељени пољопривредном сектору посредством ове банке ради реализације Споразума Материјал Закључци
17.Информација о реализацији пројекта изградње ХЕ Комарница с Приједлогом уговора о концесији за коришћење природних богатстава, ради изградње, одржавања и коришћења енергетског објекта хидроелектране Комарница ради производње електричне енергије Материјал Закључци
18.Информација о спроведеним активностима у поступку давања концесије за коришћење воде из акумулације Отиловићи ради изградње мале хидроелектране с Приједлогом одлуке о давању концесије и Нацрт уговора о концесији Материјал Закључци
19.Информација о предузетим активностима на реализацији пројекта изградње жичаре Котор - Ловћен Материјал Закључци
20.Информација о изазовима у процесу уговарања пројеката планираних Годишњим акционим програмом за 2018. годину (CAP18) и имплементацији IPARD II програма у оквиру спровођења програма претприступне подршке ЕУ (IPA) Материјал Закључци
21.Информација о припреми за пожарну сезону 2022. године Материјал Закључци
22.Извјештај о раду Савјета за права дјетета за период јун 2021 - јун 2022. Материјал Закључци
23.Предлог правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства културе и медија Материјал Закључци
24.Предлог правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства правде Материјал Закључци
25.Предлог за давање сагласности на Одлуку Универзитета Црне Горе број 02-66/2 од 24. марта 2022. године Материјал Закључци
26.Кадровска питања Закључци
26.1Предлог за разрјешење и именовање члана Скупштине "Контрола летења Србије и Црне Горе" д.о.о. Материјал
26.2Предлог за престанак мандата помоћнице директора Управе јавних радова Материјал
26.3Предлог за избор чланова Одбора директора „Жељезничка инфраструктура Црне Горе“ АД Подгорица Материјал
26.4Предлог за одређивање пуномоћника-представника државног капитала на редовној Скупштини акционара „Жељезничка инфраструктура Црне Горе“ АД Подгорица Материјал
26.5Предлог за одређивање вршиоца дужности генералног директора Директората за нормативну дјелатност и хармонизацију прописа у Министарству здравља Материјал
26.6Предлог за именовање државне секретарке у Министарству просвјете Материјал
26.7Предлог за избор члана Одбора директора "Нови првоборац" АД Херцег Нови Материјал
26.8Предлог за одређивање пуномоћника – представника државног капитала на XIX редовној Скупштини акционара "Нови првоборац" АД Херцег Нови Материјал
26.9Предлог за престанак вршења дужности в.д. генералног директора Генералног директората за мултилатералне и међународно правне послове у Министарству вањских послова Материјал
26.10Предлог за одређивање вршиоца дужности генералног директора Генералног директората за мултилатералне и међународно правне послове у Министарству вањских послова Материјал
26.11Предлог за одређивање вршиоца дужности секретара Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Материјал
26.12Предлог за именовање државног секретара у Министарству рада и социјалног старања Материјал
26.13Предлог за именовање савјетника потпредсједника Владе за економски систем Материјал
26.14Предлог за избор чланова Одбора директора „Одржавање жељезничких возних средстава“ АД Подгорица Материјал
26.15Предлог за одређивање пуномоћника - представника државног капитала, на редовној Скупштини акционара „Одржавање жељезничких возних средстава“ АД Подгорица Материјал
26.16Предлог за избор чланова Одбора директора ХТП „Улцињска ривијера“ АД Улцињ Материјал
26.17Предлог за одређивање пуномоћника – представника] државног капитала на XV редовној Скупштини акционара ХТП „Улцињска ривијера“ АД Улцињ Материјал
26.18Предлог за избор чланова Одбора директора „Luštica Development“ АД Тиват Материјал
26.19Предлог за одређивање пуномоћника – представника државног капитала на редовној Скупштини акционара „Luštica Development“ АД Тиват Материјал
26.20Предлог за избор чланова Одбора директора „Свети Стефан Хотели“ АД Материјал
26.21Предлог за одређивање пуномоћника – представника државног капитала на 3. редовној електронској сједници Скупштине акционара„Свети Стефан Хотели“ АД Материјал
26.22Предлог за именовање државне секретарке у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма Материјал
26.23Предлог за одређивање вршиоца дужности директора Управе за жељезнице Материјал
26.24Предлог за давање сагласности за разрјешење главне управне инспекторке у Министарству јавне управе Материјал
26.25Предлог за избор чланова Одбора директора"Електропривреда Црне Горе" АД Никшић Материјал
26.26Предлог за одредјивање пуномоћника-представника државног капитала на XX редовној Скупштини "Електропривреда Црне Горе" АД Никшић Материјал
26.27Предлог за избор чланова Одбора директора "Инстритут за црну металургију" АД Никшић Материјал
26.28Предлог за одређивање пуномоћника-представника државног капитала на редовној Скупштини акционара "Институт за црну металургију" АД Никшић Материјал
II МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СЕ ВЛАДИ ДОСТАВЉАЈУ С ПРЕДЛОГОМ ДА СЕ О ЊИМА НЕ РАСПРАВЉА
27.Предлог одлуке о измјенама Одлуке о образовању Међуресорске радне групе за увођење програма „Гаранција за младе” у Црној Гори (без расправе) Материјал Закључци
28.Информација о неутрошеним средствима у капиталном буџету Управе за саобраћај за 2022. годину, са приједлогом за преусмјеравање на друге капиталне пројекте (без расправе) Материјал Закључци
29.Предлог статута Агенције за мирно рјешавање радних спорова (без расправе) Материјал Закључци
30.Информација о закључивању Меморандума о разумијевању између Министарства науке и технолошког развоја Црне Горе и Програма Уједињених нација за развој (UNDP) у области иновација и паметне специјализације с Приједлогом меморандума (без расправе) Материјал Закључци
31.Предлог одлуке о допуни Одлуке о утврђивању коефицијената за зараде запослених у д.о.о. "Регионални ронилачки центар за подводно деминирање и обуку ронилаца" Подгорица (без расправе) Материјал Закључци
32.Предлог одлуке о давању претходне сагласности Пријестоници Цетиње за отуђење непокретности (без расправе) Материјал Закључци
33.Предлог годишњег извјештаја о реализацији Акционог плана за успостављање система сопствених средстава Европске уније у Црној Гори за 2021. годину (без расправе) Материјал Закључци
34.Извјештај о реализацији Акционог плана за спровођење Индустријске политике Црне Горе 2019-2023, за 2021. годину (без расправе) Материјал Закључци
35.Извјештај о квалитету примјене анализе утицаја прописа (RIA) у Црној Гори за 2021. годину (без расправе) Материјал Закључци
36.Предлог за давање сагласности на Прилог уговора за 2022. годину који се односи на давање права на коришћење шума и изградњу и одржавање шумских саобраћајница, по основном уговору број 3446 од 29.07.2008. године (без расправе) Материјал Закључци
37.Предлог за давање сагласности на Прилог уговора бр. 02/3-311/22-1474/2 од 2. јуна 2022. године, за 2022. годину који се односи на давање права на коришћење шума и изградњу и одржавање шумских саобраћајница, по основном уговору број 5676 од 11.11.2008. године (без расправе) Материјал Закључци
38.Предлог за давање сагласности на Прилог уговора бр. 02/3-311/22-1475/2 од 02. јуна 2022. године, за 2022. годину, који се односи на давање права на коришћење шума и изградњу и одржавање шумских саобраћајница, по основном уговору број 3051 од 08.07.2008. године (без расправе) Материјал Закључци
39.Предлог за давање сагласности на Прилог уговора о давању права на коришћење шума и изградњу и одржавање шумских саобраћајница бр. 02/3-311/22-1547/2 од 2.јуна 2022. године, за 2022. годину (без расправе) Материјал Закључци
40.Захтјев за давање сагласности у складу са чланом 4 Одлуке о критеријумима за утврђивање висине накнаде за рад члана радног тијела или другог облика рада („Службени лист ЦГ“ бр. 26/12, 34/12, 27/13 и 44/22) (без расправе) Материјал Закључци
41.Предлог мишљења на иницијативу за провјеру уставности члана 17, став 1, тачка 6 Закона о електронским медијима (Службени лист ЦГ бр. 46/10, 53/11, 6/13, 55/16 и 92/11) (без расправе) Материјал Закључци
42.Предлог платформе за званичну посјету предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића Републици Србији, 29 - 30. јун 2022. године (без расправе) Материјал Закључци
43.Предлог платформе за учешће делегације Црне Горе на састанку шефова држава и влада држава чланица НАТО-а, Мадрид, Краљевина Шпанија, 28 - 30. јун 2022. године (без расправе) Материјал Закључци
44.Предлог платформе за радну посјету потпредсједнице Владе за спољну политику, европске интеграције и регионалну сарадњу и министарке европских послова Бриселу, 22. јун 2022. године (без расправе) Материјал Закључци
45.Предлог платформе за радну посјету потрпредсједнице Владе за спољну политику, европске интеграције и регионалну сарадњу и министарке европских послова Републици Србији, 27-28. јуна 2022. (без расправе) Материјал Закључци
46.Предлог платформе за учешће делегације Владе Црне Горе на Политичком форуму на високом нивоу ради презентације Другог добровољног националног извјештаја: Црна Гора и циљеви одрживог развоја 2016 - 2021. године (Њујорк, Сједињене Америчке Државе, 12 - 15. јул 2022. године) (без расправе) Материјал Закључци
47.Предлог платформе за учешће црногорске делегације на састанаку Управног одбора регионалног стамбеног програма са пратећим догађајима, коју предводи министар рада и социјалног старања Адмир Адровић, Сарајево, Босна и Херцеговина, 23 - 24.06.2022. године (без расправе) Материјал Закључци
48.Приједлог платформе за учешће мр Маше Влаовић, министарке културе и медија, проф. др Биљане Шћепановић, министарке науке и технолошког развоја и мр Миомира Војиновића, министра просвјете на Министарском састанку Управљачких платформи Западног Балкана (без расправе) Материјал Закључци
49.Приједлог платформе за учешће потпредсједника Владе и министра капиталних инвестиција мр Ервина Ибрахимовића, на министарском састанку за Западни Балкан под називом ,,Дани повезивања Европе“ који ће се одржати у периоду од 28. до 30. јуна 2022. у Лиону, Република Француска (без расправе) Материјал Закључци
50.Питања и предлози
50.1Информација о плаћању накнаде KFW банци за продужетак рока коришћења кредитних средстава из Уговора о промотивном зајму, закљученим 22.09.2017. године, између KFW банке и Црне Горе коју представља Министарство финансија Материјал Закључци
50.2Предлог уредбе о измјенама и допунама Уредбе о зарадама лица у служби у Војсци ЦГ Материјал Закључци
50.3Предлог одлуке о броју студената за упис у прву годину основних студија Универзитета Црне Горе за студијску 2022/2023. годину који се финансирају из Буџета Црне Горе Материјал Закључци
50.4Предлог одлуке о броју студената за упис у прву годину основних студија на Факултету за црногорски језик и књижевност за студијску 2022/2023. годину који се финансирају из Буџета Црне Горе Материјал Закључци
50.5Платформа за учешће делегације Владе Црне Горе, коју предводи, мр Миомир Војиновић, министар просвјете, на Пред-самиту о трансформативном образовању, 28-30. јуна 2022. године, Париз, Француска Материјал Закључци
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?