Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izvještaj o sprovedenim javnim konsultacijama sa zainteresovanim nevladinim organizacijama u cilju priprema Sektorskih analiza za finansiranja nvo u 2023. godini

Objavljeno: 26.04.2022. 08:16 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je, u skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/18), dana 6. aprila 2022. godine obavijestilo zainteresovanu javnost da je pokrenulo postupak javnih konsultacija zainteresovanih nevladinih organizacija u cilju pripreme Sektorske analize za sprovođenje edukativne kampanje o bezbjednom upravljanju živom u proizvodima i bezbjednije alternative.

Tekst Predloga sektorske analize bio je postavljen na web stranicama Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i na Portalu e-Uprave. Poziv za učešće u konsultacijama Ministarstvo upućuje nevladinim organizacijama zainteresovanim za pitanja iz oblasti zaštite životne sredine.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje i učestvovanje nevladinog sektora o planiranim aktivnostima zainteresovanih nevladinih organizacija u cilju pripreme Sektorske analize za sprovođenje edukativne kampanje o bezbjednom upravljanju živom u proizvodima i bezbjednije alternative.

Javne konsultacije su počele 6. aprila i trajale do 20. aprila 2022. godine. Za vrijeme trajanja javnih konsultacija, nevladina organizacija “Ronilački klub -Tim ajkula” dostavila je komentare i sugestije na predlog Sektorske analize.

Pomenuta nevladina organizacija predložila je da se u sklopu projekata nevladinih organizacija, osim edukacije stanovništa, sprovode i istraživanja žive u zemljištu deponija, tijelu deponije ili nelegalnih odlagališta. Pored navedenog, predlog je da bi, pored edukacija, bilo dobro ispitati sadržaj žive u rijekama.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?