Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана промоција ЕУРYДИЦЕ мреже и нових компаративних Еурyдице публикација

Објављено: 13.09.2017. 14:32 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Промоција ЕУРYДИЦЕ мреже и нових компаративних Еурyдице публикација "Модернизација високог образовања у Европи: Академско особље – 2017" и "Кључни подаци о настави језика у школи у Европи – 2017 ” одржана је 12. септембра 2017. године у просторијама Министарства просвјете којем су присуствовали представници Министарства просвјете, Центра за стручно образовања, Испитног центра, Завода за школство, представници школа и универзитета.

Присутне је поздравила Аријана Николић-Вучинић, генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица с посебним образовним потребама, нагласивши да је значај учешћа Црне Горе у Еурyдице мрежи вишеструк, имајући у виду све врсте информација које мрежа нуди и могућност да кроз активно учешће представимо црногорски образовни систем. Она је нагласила да су у години у којој су спроведене опсежне реформе у образовању и донешен сет закона за све нивое образовања, информације које су доступне на Еурyдице веб сајту биле од изузетне користи, као добар инпут у изналажењу најбољих могућих рјешења примјењивих у нашим условима.

PR služba Ministarstva prosvjete

Промо дану је присуствовала и госпођа Натхалие Баидак, представница Извршне агенције за образовање, аудиовизуелну политику и културу у Бриселу. Госпођа Баидак је презентовала публикације "Модернизација високог образовања у Европи: Академско особље – 2017" и "Кључни подаци о настави језика у школи у Европи – 2017". У публикацији "Модернизација високог образовања у Европи: академско особље – 2017" је кроз систематизован приступ дат детаљни преглед квалификација академског особља, услова запошљавања, услова рада, утицаја екстерног обезбјеђења квалитета, као и националну стратегију интернационализације, док су у публикацији "Кључни подаци о настави језика у школи у Европи – 2017" дате информације колико дуго ученици уче стране језике, којих десет страних језика је најчешће у понуди, да ли наставници страних језика путује у иностранство на обуку, колико ученика имиграната говори језик земље у којој се школује. Црногорско виђење наведених публикација, кроз презентације, дале су Дивна Паљевић-Штурм и Тамара Товјанин, док је Биљана Мишовић презентовала саму Еурyдице мрежу.

PR služba Ministarstva prosvjete

Претходног дана, 11. септембра одржан је састанак представника црногорске Националне Еурyдице јединице са госпођом Натхалие Баидак, на којем су презентована искуства у реализацији активности у оквиру мреже и значај информација које добијамо кроз мрежу у свакодневном раду.

 

 

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?