Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављена је Еурyдице публикација Плате и накнаде наставницима и директорима школа у Европи 2016/17

Објављено: 11.10.2018. 19:03 Аутор: ПР служба

Објављена је Еурyдице публикација Плате и накнаде наставницима и директорима школа у Европи 2016/17 која садржи информације о законским платама и накнадама за наставнике и директоре у предшколској, основној и средњој јавној школи. Упоредне анализе, које укључују 41 европски образовни систем, пружају информације о повец́ању плата наставника, али и разлике о условима зараде и напредовању у стицању веће зараде широм Европе.

Зараде су порасле за најмање 3% у 18 образовних система. Међутим, реалне зараде наставника почетника су ниже у девет европских земаља него у 2009/10. години, односно у годинама након финансијске кризе. Разлике између земаља се не тичу само нивоа основних зарада, вец́ и броја година потребних за достизање максималне зараде, које могу бити у распону од 6 до 42 године у зависности од земље. Подаци приказани на националним шемама заједнички прикупљају Еурyдице и мреже ОЕЦД / НЕСЛИ.

Публикација је доступна на web адреси:

хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионалполициес/еурyдице/цонтент/теацхерс-анд-сцхоол-хеадс-салариес-анд-аллоwанцес-еуропе-201617_ен  

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?