Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Конзорцијум чешког Пхилиберта и петровачке Виле Олива једини доставио понуду за куповину 56,4806% акција Института „Симо Милошевић“

У предвиђеном року за достављање понуда за продају 56,4806 одсто акцијског капитала Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић“ АД Игало, достављена је једна понуда и то од стране Конзорцијума Пхилиберт, а.с. и Виле Олива д.о.о.

У складу са Планом приватизације за 2018. годину Тендерска комисија за приватизацију је почела активности на припреми и спровођењу тендера за продају акцијског капитала Института. Током 2018. године достављено је неколико писама о намјерама потенцијалних инвеститора за приватизацију Института, регистровала су се три учесника на тендеру (откупила тендерску документацију и потписала Изјаву о чувању повјерљивих података), међутим, у предвођеном року достављена је само понуда конзорцијума чешке компаније Пхилиберт, која је дио Групе Цимеx, и Виле Олива д.о.о.


Јавним позивом и тендерском документацијом дефинисани су квалификациони услови које понуђач мора да испуни као и минимални услови које понуђач треба да испуни како би понуда била узета у разматрање. Испуњеност Квалификационих услова оцјењиваће се након пријема и отварања пакета са понудом.

Тендерска комисија неће разматрати понуде које не испуњавају минималне услове, а отварање достављене понуде ће се обавити на сједници Комисије која че се одржати током ове недјеље.

Након отварања понуде, Комисија ће испитати да ли достављена понуда испуњава квалификационе услове након чега ће, у року од 15 дана од дана отварања бити вреднована са аспекта квалитета у складу са критријумима дефинисаним Инструкцијама понуђачима.

Тендерска комисија за приватизацију ће, након спроведеног тендера, поднијети Савјету за приватизацију и капиталне пројекте Извјештај о резултатима тендера ради усвајања.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?